Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.04.2024 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 2 седмици | 252

ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 29.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 30.04.2024 Г.

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен не са регистрирани престъпления и тежки пътни инциденти.

Скорост от 146 км.ч., при ограничение 50 км.ч., е регистрирана вчера при завишения контрол по пътна безопасност в Сливенско. Скоростта е засечена от екип на РУ-Твърдица на път І-6, км. 356, в района на град Шивачево.

В края на месец април, от 15-ти до 30-ти, по пътищата в област Сливен са заснети 1831 клипа с превишаване на скоростта. Съставени са 688 акта за административни нарушения, като най-честите са неизползване на обезопасителни колани и светлини, както и нередовни документи. Установени са 4 водачи на МПС с употреба на наркотични вещества, 6 с употреба на алкохол под 1,2 промила. Двама са отказали да бъдат изпробвани за употреба на наркотици и един е отказал проба за алкохол. Санкционирани са 8 неправоспособни водачи.

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 108 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 14 сигнала от граждани и от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 8 протокола за предупреждение.

Направени са 78 проби за употреба на алкохол и 1 за наркотици – няма положителни проби.

Регистрирани са две пътни произшествия без пострадали на територията на РУ-Сливен, взето е отношение по ЗДвП.

Пожарна безопасност и защита на населението

Екип на РСПБЗН-Котел са успели да спасят сграда при пожар, възникнал в комин. Произшествието е ликвидирано своевременно, без да причини преки щети. Сигналът е получен на 29 април в 10,09 часа.

 
165.57 ms. / 1.2 MB