Сливен. Новини от източника. Последни новини

Подходящи ли са електрическите скутери за деца

, Людмила Калъпчиева

Без източник | Общество | преди 2 години | 1951

Електрически скутери

Често ли Ви се налага да изминавате кратки разстояния, които са трудни за преодоляване пеш? Вие значи се нуждаете от евтините, безвредни и детски китайски електрически скутери. Кой обаче може да ги използва и необходима ли Ви е шофьорска книжка за това? Как да разграничите отделните видове и да направите най-добрия за Вас избор? Нека видим съветите на онлайн магазин 4sales.

Трябва ли шофьорска книжка за електрически скутер

Това са предимно превозни средства на две колела, в голямата част от които стоите прави докато се возите. Те притежават Т-образно кормило и представляват тясна, но издължена платформа, в двата края на която има по едно колело. Едното от тях е прикрепено към кормилото и позволява управлението на електрическия скутер. За задвижването, не се изисква упражняване на физическа сила, тъй като притежават вграден електродвигател и батерия, която го захранва.

Особеното тук обаче е мощността на електродвигателя. Тоест, според законовите регламенти, при мощност до 250W и развивана скорост до 25 км/ч, Вие не сте длъжни да имате книжка за управлението на електрически скутер. Ако обаче мощността надвишава 250W и над 25 км/ч, то Вие задължително трябва да притежавате специална шофьорска книжка.

За кого са подходящи

Днес се предлагат детски електрически скутери с ниска мощност, за които не е необходимо специално свидетелство за правоуправление. Те са използвани предимно за забавление, но е препоръчително карането им по гладки и асфалтови пътни настилки. В магазините има и модели за възрастни, които са малко по-големи и по-мощни. Те предимно се използват от хората, придвижващи се на големи разстояния в града. Хубавото при електрическите скутери е това, че някои от тях дори са сгъваеми и лесни за пренасяне и качване в градския транспорт.

Като цяло, няма значение дали от мъже или жени се карат, но е важно да се вземат превантивни предпазни мерки, като слагане на каска, наколенки и подлакътници. Това е особено наложително при по-мощните и бързи решения, вероятността от падане при които е по-голяма.

Какви модели има в онлайн магазин 4sales

Отделните видове електрически скутери, предимно се отличават по своята мощност и големина на гумите. В онлайн магазина са достъпни доста добри и евтини китайски модели на батерии, предлагащи се дори и на изплащане. Можете да избирате измежду:

800W с широки гуми и максимална скорост до 40 км/ч;

Развитие на скорост до 65 км/ч;

1000W мощност на двигателя и висока скорост за движение;

Детски модел за възраст от 2 до 6 години.

Предлагат се и още много видове, достъпни в специалния раздел на сайта.