Сливен. Новини от източника. Последни новини

Видове столчета за кола според възрастта на детето

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 2 години | 878

Видове столчета за кола според възрастта на детето

С прекрасната новина за поява на мъниче настъпват много промени. Те е последвана от възторг и много приготовления. Родителите се гласят да посрещнат рожбата си, а с тях са цялото семейство, както и близките и приятелите.

Започват да търсят необходими за детенцето дрешки, пеленки, козметика, играчки. Освен тях се избират и детското креватче, количка, столче за кола. Вторите изброени са по-трайни, а и по-голяма инвестиция, затова се избират внимателно и дори с помощта на критерии. На пазара има богат избор на детски столчета за кола, което фрапира купувачите и те трудно правят избора си.

Когато избирате столче за кола е добре да се съобразите с определени важни критерии. Детските столчета не са от полза само при пътуване. Те са помощници на родителите и в други ситуации. В столчето детето може да спи или да си играе, докато е в пълна безопасност. Някои столчета са отличен избор, защото са в комплект с конструкция на детска количка и могат да се прикрепят към нея.

Многото ползи от столчето за кола обясняват и защо трябва то да бъде избрано внимателно. То ще е верен помощник във всякакви ситуации и е добре да бъде, както модерно и качествено, така и удобно и функционално.

Има голямо разнообразие от детски столчета за кола. Можем да ги разделим на база различни фактори, за да направим избора си по-лесно. Най-лесно и естествено е да ги разделим по цветове спрямо общоприетите за момче и момиче. Смята се, че розовите и лилавите са предназначени за момиченцата, а сините за момченцата. Освен тях има и унисекс модели и цветове, при които това разделение няма значение. Такива са черно, бяло, кафяво и други.

Освен по цвят можем да разделим столчетата по модел. Дали са предназначени само за прикрепяне към автомобил или са част от конструкция за детска количка. Някои столчета за кола са тип кош и могат да бъдат използвани самостоятелно извън кола или количка.

Друго разделение се извършва на основа прикрепянето на столчето към колата. Повечето столчета се стабилизират с помощта на предпазния колан на колата. По-новите модели обаче са създадени с Isofix система, която е по-сигурна и осигурява по-голяма безопасност и лекота при монтиране. Освен нея има и други системи, които отговарят на текущите стандарти за безопасност. В случая обърнете внимание на възможностите за прикрепяне на столче на автомобила си и на неговите параметри.

Най-важното разделение, което може да се направи стане ли въпрос за детски столчета за кола е това спрямо възрастта на детето. Обобщени са пет групи, които на база възраст и тегло могат да бъдат подходящи или не.

● Група 0 – към нея се счита, че са всички бебенца, тежащи под 10 килограма на възраст до 9 месеца. Това е групата за най-мъничките.

● Група 0 - в нея попадат бебета с тегло между 10 и 13 килограма. Най-често те са на възраст около 15 месеца.

● Група I - обхваща децата с тегло от 9 до 18 килограма, чиято приблизителна възраст е 3 годинки.

● Група II - предпоследната група, в която попадат децата с тегло от 15 до 25 килограма, на възраст между 3 и 7 години.

● Група III, която включва деца с тегло от 22 до 36 килограма и възраст от около 6 до 12 години.

Някои столчета са създадени само и единствено на база определена група, докато други с времето могат да се трансформират и да отговарят на изискванията за повече групи. От значение, когато избирате столче е, колко време планирате да го използвате и бихте ли инвестирали в друго, когато детето ви достигне определена възраст.

Всички столчета според възрастта на вашето дете можете да намерите в най-големия електронен магазин за детски стоки на адрес www.kidso.bg.

Снимки