Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прогноза за мача Англия - Дания от Прогнози.БГ

, Людмила Калъпчиева

Без източник | Спорт | преди 2 години | 566

Прогноза за мача Англия - Дания от Прогнози.БГ

На 7ми юли от 22ч. българско време на „Уембли“ в Лондон един срещу друг излизат отборите на Англия и Дания в сблъсък, който да определи и вторият финалист на Евро 2020. Двата отбора имат изключително силна мотивация за този мач – датчаните играят в името на претърпелия инцидент свой съотборник Кристиян Ериксен, докато англичаните се състезават освен на свой терен, а също така и зад мотива „да върнем футбола у дома“, правейки препратка към това, че трофеят им принадлежи по право, като държавата, спомогнала най-много за развитието на този популярен спорт до днешната му визия.

В групите „червеният динамит“ едва не се самозапали след злощастен фал-старт срещу Финландия и Белгия, губейки и двете срещи. Впоследствие победата на Русия с 4:1 се оказа достатъчна момчетата на Каспер Хюлманд да продължат в елиминационните фази. На 1/8-финал те се разправиха безапелационно с Уелс, надигравайки ги с 4:0, а на 1/4-финала преодоляха и чехите с 2:1. Англия сравнително безоблачно излезе от своята група „D”, печелейки срещите си с Хърватска и с Чехия с по 1:0 и завършвайки наравно 0:0 срещу Шотландия. След това, сякаш с напредването на фазите на турнира, отборът набра скорост и мина през Германия с 2:0, непосредствено след което направо прегази Украйна с 4:0.

В историята на сблъсъците между тези два отбора „трите лъва“ определено изпъкват като фаворит – 14 победи, 5 равенства и 4 загуби. Сега обаче изглежда така, че Дания са в една от най-добрите си възможни моментни форми и можем да очакваме сериозен отпор от скандинавската селекция.

По отношение на стартови състави и очаквания за тактическа формация, Англия ще излезе на терена в постройка 4-2-3-1, срещу 3-4-2-1 от страна на „червеният динамит“. Стартовите единадесет за „трите лъва“: Джордан Пикфорд, Кайл Уокър, Хари Магуайър, Джон Стоунс, Люк Шоу, Келвин Филипс, Деклан Райс, Букайо Сака, Мейсън Маунт, Рахим Стърлинг и Хари Кейн. За Дания на терена: вратар - Каспър Шмайхел; в защита: Андреас Кристенсен, Симон Кяер и Яник Вестергаард; в халфовата линия: Йенс Стригер Ларсен, Томас Дилейни, Пиер-Емил Хьойберг и Йоаким Мееле, по крилата: Микел Дамсгорд и Мартин Брейтуейт, изнесен в най-предни позиции - Каспер Долберг.

Момчетата на Каспер Хюлманд със сигурност ще се постараят да покажат най-доброто от себе си срещу формацията на Гарет Саутгейт. Това обаче по всичко личи, ще бъде доста сложна задача за тях, тъй като освен изключителното качество в състава на Англия, частично пълните трибуни също ще окажат сериозно влияние.

Предоставяйки ежедневно за Вас нашите успешни футболни прогнози, смятаме че тук би било доста изгодно да се атакува директно победа за „трите лъва“ в редовното време. Всеки един друг възможен вариант би бил доста изненадващ.

Желаем успех със залозите в заключителната фаза на Евро 2020!

Прогноза за мача от Прогнози.БГ: Англия - Дания – Победа за Англия