Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вижте най-ефективните препарати, които ще ви помогнат да се сбогувате с косопада веднъж завинаги

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 2 години | 577

Вижте най-ефективните препарати, които ще ви помогнат да се сбогувате с косопада веднъж завинаги

Косопадът е един от най-масовите проблеми на човечеството, който освен, че може да е индикация за проблеми с физическото ни здраве, също така е установено, че повлиява отрицателно и менталния ни статус – косата, особено за жените, е извор на самочувствие, и оредяването и окапването ѝ могат да се отразят пагубно върху самооценката на една дама и нейните контакти в обществото. Независимо дали става въпрос за безобиден сезонен косопад, или за по-сериозен и задълбочен проблем, за който загубата на коса е само индикация, има съставки и продукти, които могат да ви помогнат с възстановяването на косата и да върнат самочувствието ви, за да живеете отново нормално и безгрижно както преди.

Сао палмето – магическото растение

Вероятно сте чували за saw palmetto – екстракт от палма, отглеждана в слънчева Флорида, чийто ефект е най-популярен при проблеми с простатата при мъже в зряла възраст. Сао палмето има благоприятно действие и върху дихателните пътища и помага в борбата с настинки и проблеми с гърлото. Изключително добър е ефектът му и върху загубата на косата – при изследване на над 50 мъже и жени, които използвали екстракт от сао палмето в продължение на три месеца, при повече от 35% от тях резултатът е бил сгъстяване на косата. На пазара сао палмето се предлага в разнообразни форми, сред които таблетки, капсули, течен екстракт или под формата на сушени зърна. Продуктът не трябва да се използва от бременни жени – при бременност също може да се появи косопад, но употребата на съставката може да действа противопоказно, затова ако очаквате дете е добре да се консултирате с личния си лекар относно справяне с проблема.

Какво представлява финастеридът?

Друг продукт с действие, подобно на сао палмето, е по-малко познатият, но също толкова ефективен finasterid. Ефектът му върху космения фоликул е открит по много интересен начин – финастеридът първоначално се използвал като средство за лечение на уголемена простата при мъжете. Господата, подложили се на терапия с медикамента, установили, че се наблюдава сгъстяванена косата им, което няма от какво друго да е причинено, освен от препарата за лечение на простата. Финастеридът в съвременната медицина се използва в борбата срещу косопада при мъжете, но ефект се проявява само при оредяване на косъма – при състояние на плешивост са необходими други мерки като трансплантация на коса, например.

Медицината е достатъчно напреднала, за да може всеки, който страда от косопад, да е спокоен и уверен в себе си. Решение на проблема винаги се намира, въпросът е да се осмелим да го потърсим.

Източник на снимка:

Nataliya Sdobnikova / Shutterstock.com