Сливен. Новини от източника. Последни новини

Във Великобритания тийнейджърка отваря хотел за земноводни, хамстери и зайци

, Людмила Калъпчиева

Без източник | Любопитно | преди 2 години | 486

Във Великобритания тийнейджърка отваря хотел за земноводни, хамстери и зайци само за 2 паунда на ден, докато собствениците им са на почивка. Веднага след откриването на необичайния хотел бяха направени 400 резервации! Идеята за малък хан за животни е дошла на 13-годишната Tamzin Shipway по-рано тази година, когато семейството й се опитва и не успява да намери професионална „бавачка“, която да се грижи за техните гекони, костенурки и заек, докато те отсъстват. С наближаването на училищните ваканции и намаляването на ограниченията поради коронавирус, момичето попитало майка си дали може да започне собствен бизнес в семейния им дом и получи съгласие. Ученичката направи пощенски картички, които постави в пощенските кутии и създаде страница във Facebook - и оттогава е залята с поръчки. В импровизирания си хотел "Tammy's Small Pet Hotel" момичето с удоволствие приема хамстери.

Хотелите за животни са станали много популярни в наше време и у нас, много от тях са оборудвани не по-лошо от чуждестранните и може би единственото нещо, което им липсва, е публичност и положителен PR. Често собствениците на животни се плашат от „жестоко отношение към животните“, но всъщност почти няма такова нещо. Има много добри хотели, но собствениците на домашни любимци просто не отиват при тях от страх. Този страх обаче може да бъде разбран, повечето собственици възприемат своите домашни любимци не като животни, а като членове на семейството и наистина не биха искали да им навредят по никакъв начин.

Ето защо, когато отивате на почивка, е важно не само да направите правилния избор на самия хотел, но и да вземете предвид нуждите на самия домашен любимец.