Сливен. Новини от източника. Последни новини

Геометрични аранжировки за баня - хитът на сезона

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 2 години | 700

Геометрични аранжировки за баня - хитът на сезона

Геометричните мотиви в интериорния дизайн са най-горещата тенденция на този сезон. Дизайнерите ги използват в различни помещения, но в днешно време баните са сферата на геометрията. Характерни, "остри" форми украсяват стени и подове, появяват се в геометрични форми на мебели, лампи и други декорации, добавяйки динамика и модерност към интериора.

Геометричен оптичен ефект

Актуална аранжировка за баня, съчетаваща модерния, строг стил на сиви, "циментови" повърхности от плочки с изразителни, абстрактни геометрични елементи, въвеждащи цвят и 3D ефект в интериора. Цялото е динамично, но в същото време подреждането на декори и прави линии, доминиращи в аранжимента, осигуряват хармония и ред. Естетиката на тази колекция е перфектно подчертана от черни и графитни аксесоари. Страхотно предложение за използване, например, в малки помещения.

Геометрия в столичен стил

"Геометрична" аранжировка за баня в столичен стил – красота и уют. Плочки за баня с щампи, вдъхновени от уличното изкуство, украсяващи стената, перфектно се съчетават с авангардни аксесоари и прости форми на мебели и оборудване. Суровият, минималистичен стил е разчупен със силен цветен акцент. Оригинално, дизайнерско предложение за модерен апартамент.

Геометрия в неонови цветове

Ефективна, модернистична идея за подреждане на голяма баня. Неутралният бял и сив фон красиво излага най-важните елементи от колекцията (стъклени декори с цветни ивици и мозайки) и аксесоари в модни неонови цветове. Пространство, контраст, стъкло и прости, геометрични - макар и изненадващи форми са рецепта за фантастично подреждане на оригинална и функционална баня.

Уютна геометрия

Предложение, вдъхновено от стила на 60-те и 70-те, идеално за ретро интериори. Геометрията управлява цялата стая тук. Моделът на плочките е "плътен" и доминиращ. Поставен върху по-голяма повърхност, той създава ефект на тапет, нанесен в по-малък мащаб, например само върху малка част от стената над мивката или ваната, това е оригинален, силен акцент в приглушен, минималистичен интериор.

Черно-бяла геометрия

И накрая, още една „геометрична“ аранжировка, базирана на класическия, винаги модерен контраст на бяло и черно и универсален минимализъм. Тук доминират фината елегантност и свежест, докато геометричните шарки и красотата на малката квадратна мозайка са перфектно изведени от играта на светлина и сянка и подсилени от надеждния черно-бял ефект.

Геометричните мотиви са обичани от дизайнери от цял свят. Тази тенденция вероятно ще продължи и през следващите сезони. Може би например ще се появят други цветови комбинации, но геометрията със сигурност ще присъства в интериорния дизайн още дълго време.

Източник: https://vsichko-za-baniata.com/</a>