Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какви видове завивки можете да откриете?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 2 години | 665

Какви видове завивки можете да откриете?

Одеялата с камилска козина са добър топлоизолатор, мек и уверен комфорт. Одеялата с овча вълна винаги са били смятани за достъпни и еднакво удобни за всеки човек, имат добри покриващи и затоплящи свойства.

Според степента на топлина класическите вълнени одеяла са - всесезонни - uno, топли - дуетни, зимни или много топли - трио. Съответно, за най-често срещания модел топло одеяло - всесезонен уно - вълната се пени с плътност 300 g / m2, което гарантира достатъчна топлина, ако температурата в спалнята не спадне под 18 ° C. Следващият модел на одеялото има вид двоен дизайн, когато два слоя пълнител на модела uno се комбинират и ватират, тоест моделът се състои от два слоя пълнител - следователно се нарича дуо. Най-топлият модел се състои от три слоя вълнен пълнител, тежък е и се препоръчва за студени помещения. Одеяла с вълнен пълнеж, по-добре е да не се пера вкъщи, препоръчва се химическо чистене. Колкото по-внимателно се грижите за одеялото си, проветрявайте.

Копринено одеяло се счита за особено благородно и чисто естествено одеяло. Пълнежът на одеялото е направен от нишки на копринени буби. Копринеността е характерна за копринено одеяло, което е особено приятно за кожата. Одеялото с естествена коприна добре поддържа формата си, леко е и регулира естествено температурата, препоръчва се за топли помещения. Копринените завивки с охлаждащ и освежаващ ефект върху кожата ви са идеалният избор за всеки сезон.

Одеялото и възглавницата са основният пролог за добър и здравословен сън, лека нощ и добро утро. Чистото спално бельо издържа по-дълго. Ето нашите прости съвети за грижи, за да запазите одеялото си полезно възможно най-дълго:

• Сутрин след това е по-добре да сгънете одеялото настрани, за да позволи на одеялото и матрака да се изпарят влагата, абсорбирана през нощта.

• След известно време, облечете се и възглавницата трябва да бъде разклатена и изправена без гънки на леглото.

• Редовно проветрявайте възглавницата и одеялото на чист въздух, позволявайки им да изсъхнат, да изпарят влагата, взета от човека по време на сън.

• По-добре е да не покривате одеялото и възглавницата с одеяло за деня, те трябва да дишат.

Източник: Kapere.com