Сливен. Новини от източника. Последни новини

Защо трябва да организираме търсенето на работа

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 2 години | 633

Защо трябва да организираме търсенето на работа

Можете да се поучите от грешките си

Както при всяко преследване, когато имате достъп до повече информация, имате повече ресурси. Повече ресурси означават повече инструменти на ваше разположение за напред.

Процесите за кандидатстване за работа и интервю са повече от просто възможност за нова работа, те са и опит за обучение.

Помисли за това. Ако никога не се учите от неуспешни интервюта, всяко ново интервю ще бъде като първото ви.

Но ако си правите бележки, искате обратна връзка и записвате информацията, която сте приели по време на процеса, можете да използвате тази информация в бъдеще, за да подобрите кандидатурата си.

Можете да научите как ефективно да прекарвате времето си

Ако сте следили отблизо вашите приложения, ще започнете да забелязвате, че вашите отговори са по-добри за някои конкретни позиции, отколкото за други.

Погледнете списъците, за които имате по-голям успех. Ще забележите прилики и модели. Това ще ви даде по-добра представа за конкретно кои позиции сте най-квалифицирани и какъв тип работодатели търсят някой като вас.

Използването на тази непрекъснато усъвършенствана информация ще ви помогне да насочите търсенето на работа към позициите, към които най-вероятно ще бъдете заинтересовани. Прецизирането на търсенето по този начин ще направи търсенето ви по-специфично и следователно по-ефективно.

Можете да бъдете подготвени за интервюта

Основната цел на организацията за търсене на работа е да бъде подготвена за интервютата, които планирате. По време на търсенето си вероятно ще кандидатствате за десетки или дори стотици обяви.

За всяко приложение има конкретна и уместна информация, отнасяща се до списъка. Наличието и достъпността на тази информация ще ви помогнат значително в процеса на интервю.

Така че, улеснете себе си. Организирайте информацията от списъка от всяко място, за което сте кандидатствали.

Ами ако получите обаждане от малка обява, за която сте кандидатствали преди два месеца?

Няма проблем! Прегледайте вашите файлове и намерете списъка; ще бъде все едно току-що кандидатствахте вчера!

Източник: Обяви за работа – nameri-rabota.com