Сливен. Новини от източника. Последни новини

Къде се купува и продава Bitcoin?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 2 години | 773

Къде се купува и продава Bitcoin?

Предимството на традиционните брокери, предлагащи крипто търговия е, че ви дават широк избор от методи за плащане. В същото време голяма част от централизираните крипто борси са ограничени до разплащане основно с цифрови валути, въпреки че можете да притежавате валутите директно и често можете освен да купувате Биткойн или Етериум, да се сдобивате и с много други криптовалути.

Kриптовалутите, а особено биткойн, се оказаха популярно средство за търговия, дори ако легендарни инвеститори като Уорън Бъфет смятат, че тя е почти безполезна. Част от популярността на криптовалутата се дължи на нейната волатилност, тъй като тези колебания позволяват на търговците да печелят големи суми пари от ценовите движения.

Например в началото на 2017 г. цената на биткойн за първи път премина бариерата от 2000 долара. До края на годината цифровата валута достигна почти 20 000 долара. Почти година по-късно цената на Биткойн се колебаеше около 3000 долара. Но през 2019 г. тя отново се съживи, като се покачи до над 10 000 долара, а след това значително повече – през ноември 2021 г. почти се докосна до 70 000 долара.

Именно този вид движение на цените привлече търговците, които искат да яхнат вълните, за да реализират печалба. Докато някои търговци обичат да притежават валутата директно, други се обръщат към пазара на договори за разлика или ДЗР. ДЗР могат да бъдат още по-привлекателен начин да се играе с волатилността на цифровите валути като биткойн, защото позволяват на търговците да използват ливъридж, за да увеличат печалбите си (но и да увеличат загубите). Но ДЗР са свързани с много по-голям риск в замяна на тази потенциално по-висока печалба.

От най-добрите брокери за търговия с криптовалути, мненията за etoro са интригуващи. Възможностите за избор на онлайн брокери, както и борси за криптовалути в днешни дни са много пъстри. Решението ви трябва да бъде добре обмислено, все пак става въпрос за доверяване на вашите финансови активи.