Сливен. Новини от източника. Последни новини

Малко повече за размерите на пелените

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 561

Малко повече за размерите на пелените

Първо и най-важно: Размерът на пелените се определя от теглото, а не от възрастта. Повечето бебета започват с размера за новородени (който има и изрез отпред за пъпната връв), но в крайна сметка прекарват по-голямата част от дните си в пелени с размер 4, който е най-популярният размер на пазара. Освен това, тъй като бебетата растат с различни темпове, е невъзможно да се предвиди какъв размер пелени ще носи вашето бебе на всяка възраст. Въпреки това може да се предположи, че през първата си година бебетата ще преминат през 1-ви, 2-ри и размер 3 памперси.

Повечето марки пелени за еднократна употреба имат размери, вариращи от новородено до шест. Huggies и Pampers имат размер за бебета с тегло под шест килограма, а Pampers дори има размер 7 за малки деца с тегло над 41 килограма.

Тъй като бебетата растат толкова бързо през първата година, те ще използват по-кратко време пелени с по-малък размер. Но като цяло, ще използвате повече пелени, когато децата са по-малки. Новородените бебета могат да изхабят по 12 пелени на ден (това са 360 пелени през първия месец! ), като до края на първата година този брой спада до 5-8 пелени на ден. Имайте предвид, че колкото по-малък е размерът на пелените, толкова повече пелени ще получите в една кутия. Когато купувате пакети с пелени, те може да са на една и съща цена, но с увеличаването на размера ще плащате малко повече за пелена.

Кога трябва да преминете към по-голям размер пелени?

Както можете да видите, има известно припокриване на теглото между размерите. Ако не можете да решите, препоръчваме да намалите размера, тъй като цената на пелена е по-ниска, а твърде хлабавата пелена може да причини протичане. И все пак, най-добрият вариант е като обърнете внимание на това кога детето ви ще надрасне настоящия си размер. Ето някои неща, за които трябва да внимавате:

- Разтегливост в областта на талията: Закопчалките, които държат пелените на място, трябва да прилягат плътно, без да се налага да бъдат придърпвани.

- Покритие на краката: За да избегнете протичане и изпускане, пелената трябва да покрива изцяло дупето на бебето. Маншетите на крачетата не трябва да са прибрани.

- Червени петна по кожата: Ако при смяна на пелената видите отпечатъци по кожата, това е знак, че тя е твърде тясна.

Родителите често се оплакват, че пелените за новородени са твърде малки, а пелените размер 1 са твърде големи. Ако случаят е такъв, изберете размер 1 и прегънете талията надолу, преди да я сложите. Можете също така да опитате различна марка; всяко бебе е различно и някои марки може да паснат на детето ви по-добре от други.

Какво да кажем за други видове пелени?

Ако не сте сигурни как да изберете размер от вид пелени, които не сме обсъдили, ето какво трябва да знаете:

- Тъй като няма да ги сменяте толкова често, колкото обикновените пелени, нощните пелени са изключително абсорбиращи. За нощните пелени препоръчваме да увеличите размера, за да получите по-голяма абсорбираща сърцевина, която да попива течностите. - Пелените за плуване са предназначени специално за употреба във водата и за разлика от обикновените пелени не се подуват, когато са мокри. Обикновено те се предлагат в три размера: Малки, средни и големи, които съответстват на размери 3, 4 и 5 при пелените.

- Пелените от плат са алтернативи на пелените за еднократна употреба, които могат да се перат и използват многократно.

- Тренировъчните гащички технически са памперси, но имат еластична талия, която може лесно да се свали по време на обучението за гърне. Обикновено те са с един размер за всички приблизително от 6 до 35 килограма, защото имат вградени регулируеми закопчалки. Те са с различен размер от обикновените пелени и съответстват по-добре на възрастта и размера на дрехите. Най-често срещаните размери са 2T-3T, 3T-4T и 4T-5T.