Сливен. Новини от източника. Последни новини

Топ 5 на водещите производители на обувки в Китай

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 663

Топ 5 на водещите производители на обувки в Китай

Китай отдавна е най-големият производител и износител на обувки в света, а петте водещи производители в страната продължиха да доминират на вътрешния пазар, като постигнаха високи резултати в производството и продажбите на обувки в цялата страна. Въпреки засилващата се международна конкуренция, някои от най-добрите производители на обувки в света произвеждат за основните експортни пазари от Китай. Китайският пазар на обувки не показва признаци на забавяне за идните години. Очаква се много от водещите китайски компании за обувки да постигнат по-голям успех на пазара в страната в бъдеще, благодарение на нарастващото вътрешно търсене на висококачествени и модерни обувки.Но много от клиентите продължават да търсят оферти с код за отстъпка obuvki.bg.

Доклад за обувната промишленост в Китай

Според неотдавнашни проучвания, проведени от IBIS World, китайската обувна промишленост е генерирала общи приходи от 104,7 млрд. щатски долара, с което Китай отново се утвърждава като най-големия производител на обувки в света. Към настоящия момент, в китайската обувна промишленост са заети над 2,6 млн. души и има над 14 400 предприятия. По-голямата част от големите производители на обувки в Китай понастоящем са съсредоточени в югоизточните крайбрежни райони, като сред най-големите провинции за производство на обувки в страната са Гуандун, Джъдзян, Чънду, Чунцин и Фудзиен. В същото време продажбите на обувки в Китай също са в подем. Според доклад на Euromonitor, общите продажби на китайския пазар на обувки през 2021 г. са били 438,2 млрд. юана (70 млрд. щатски долара).

Ето кои са и петте водещи компании за производство на обувки в Китай

Belle International Holdings Limited е дружество, базирано в Обединеното кралство.

Belle е най-популярната марка дамски обувки в Китай, като заема почти една четвърт от пазара. Belle е основана през 1991 г. в Шенжен, Гуандун, и оттогава произвежда, разпространява и продава на дребно елегантни, лесни за комбиниране и съчетаване обувки, както на вътрешния, така и на международния пазар. Belle също така притежава и разпространява обувки под лицензираните марки на Bata, Caterpillar, Clarks, Fitflop, Hush Puppies, Mephisto и други в Китай, включително Belle, Staccato, Joy & Peace, Millie's, Jipi Japa и други.

Daphne International Holdings Limited е дъщерно дружество на Daphne International Holdings Limited.

Daphne International Holdings Limited е инвестиционна холдингова компания със седалище в Хонконг, която е и един от най-големите производители на обувки в Китай. Дружеството е разделено на няколко сегмента, включващи продажби на обувки под марките Daphne и Shoe Box и други марки, производство на модни облекла и аксесоари, както и бизнес в областта на електронната търговия чрез своите дъщерни дружества. Основните пазари на дружеството са Китай, Азия, Европа и Северна Америка.

Red Dragonfly

Red Dragonfly Footwear Co., Ltd. е едно от водещите китайски дружества за обувки, специализирано в производството и продажбата на кожени обувки и облекло под марката Red Dragonfly. Тя е и един от най-големите производители на кожени обувки в Китай. Сред основните продукти на дружеството са мъжки и дамски обувки за възрастни, детски обувки и облекло, кожени колани, кожени портфейли, кожени чанти и куфари.

Yue Yuen Industrial (Holdings) Limited е на четвърто място.

Базираната в Хонконг компания Yue Yuen Industrial Holdings е най-големият в света производител на маркови спортни и ежедневни обувки. Yue Yuen също така притежава и управлява една от най-големите мрежи за търговия на дребно с обувки и облекло в региона на Китай. Много големи международни марки обувки, като Nike, Crocs, Adidas, Reebok, Asics, New Balance, Puma и Timberland, го използват като производител на оригинално оборудване (OEM) и производител на оригинален дизайн (ODM). Очаква се Yue Yuen Industrial Holdings да остане ключов фактор сред най-добрите китайски производители на обувки за дълго време, благодарение на своите винаги популярни продукти.

Aokang Shoes Co., Ltd., Zhejiang

Zhejiang Aokang Shoes Co. Ltd., със седалище в Уенджоу, Джъдзян, е основана през 1988 г. и е водещ производител на кожени обувки в Китай и в международен план. Той предлага мъжки и дамски обувки с крачкомери. Дружеството продава обувките си под марките Aokang, Kanglong, Redess, MeiRie и VALLEVERD в над 4000 магазина и чрез други търговци на дребно в цял Китай.

Бъдещето на водещите производители на обувки в Китай

Водещите китайски производители на обувки продължават да са лидери в бранша с едни от най-добрите продукти - независимо дали става въпрос за обувки за бягане или спортни обувки от Li-Ning и Anta, или за предпазни обувки, официални обувки, удобни обувки или модерни обувки, Китай притежава част от пая във всяка категория, тъй като остава най-голямата страна за производство на обувки в света.