Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кухните по поръчка са правилното решение при нестандартно пространство

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 755

Кухни по поръчка

Основното предимство на кухните по поръчка е, че те са съобразени изцяло с изискванията и нуждите на домакинствата. Ако пространството за кухня, с което разполагате е по-малко или по-голямо от стандартното, ако има ъглово разположение или други особености, най-доброто решение за вас е кухня по поръчка. Индивидуалните проекти гарантират персонализиран подход към обзавеждането, което ще бъде изцяло съобразено с размера и архитектурните специфики на помещението.

Проектирането на малки кухни по поръчка е истинско предизвикателство за всеки дизайнер

Когато една стая е с малки размери, това придава характерен чар на пространството и засилва усещането за уют. Когато говорим за малки кухни близостта на всички компоненти от интериора прави използването им в домакинството още по-удобно и функционално. Предимство на малките кухни е че можем да разчитаме на близост между пространствата за готвене и хранене. Това гарантира сплотеност на семейството при приготвянето и сервирането на храната, което според психолози подсилва и заздравява връзката между членовете му.

Добро решение за малките кухни по поръчка е кръглата маса за хранене, която не само позволява около нея да се съберат повече хора, но и оптически разширява помещението.

Изборът на светли цветове и огледала за стените и обзавеждането създават усещането за повече пространство. При проектирането на малки кухни по поръчка добре е да се спрете на вградени уреди, което допринася за постигането на баланс и хармония в дизайна.

Малкото пространство по същество е предизвикателство пред дизайнера и неговия клиент. Най-важната цел е в наличното пространство по най-добрия начин да се включи всичко необходимо за една красива, удобна и функционална кухня.

В малката кухня всяко местенце за съхранение е ценно

Когато работят върху малки кухни по поръчка, дизайнерите обичат да усвояват пространството във височина. По този начин се осигуряват допълнителни пространства за съхранение на домакински уреди и пособия. Предизвикателство за тях е конструирането на различни плъзгащи и подвижни механизми, за да направят високите рафтове по-достъпни.

Функционално решение за малките кухни са също закачалките над плота, където да се окачват тигани и кухненски прибори за готвене. Това ще спести място в шкафовете. Подобни решения за чашите за кафе и вино, освен че са полезни, се превръщат и в модерен акцент в интериора, който засилва усещането за индивидуалност.

При малките пространства организацията е изключително важна. Не можем да си позволим да прахосваме дори най-малките кътчета в шкафчетата, те трябва да бъдат оползотворени функционално.

Интересни решения за ъглови кухни по поръчка

Проектирането на ъглови кухни не е лесна задача, но предизвикателството мобилизира цялата креативност на наистина добрия интериорен дизайнер. Водени от вдъхновението добрите професионалисти успяват да преодолеят всяко препятствие, заложено в архитектурните особености на обекта, по който работят. Дизайнери споделят, че когато подходят отговорно към предизвикателството на нестандартното пространство, това отприщва истинска вълна от идеи, които остава да бъдат интегрирани в разработката. Ключът за правилното решение в проектирането на ъглови кухни по поръчка е оптималната работа с пространството. Най-важно е то да се превърне от враг, в съюзник на нашите идеи. Дори празната стена може да бъде оползотворена качествено с допълнителен плот или стелаж, който може да бъде използван като полезна площ за хранене или готвене. Ако ширината на помещението е малка този плот може да бъде подвижен и да се прибира към стената, когато домакинството няма нужда от него.

Подходът при разработването на дизайн за големи и малки ъглови кухни е различен

Най-популярните ъглови кухни са Г-образните и П-образните, като те може да бъдат както големи така и малки по размер, което представлява различно предизвикателство за дизайнерите. Малките ъглови кухни изглеждат доста уютно, докато големите дават възможност за размах, но и в двата е нужна екстра доза креативност. Наличието на повече пространство предполага включването на повече шкафове и работни плотове, както и бар или остров, който може да е с разнообразни функции – да служи като масичка за закуска или леко похапване, както и за плот за цветя и други аксесоари и декорации. Допълнителните плотове са полезни за разполагането на кафе машина, микровълнова фурна или красиви буркани с подправки.

Голямото помещение ви дава възможност и за игра с цветовете и тяхното съчетаване. Добро визуално решение ще е да заложите на контрастите и ярките акценти.

Ако пространството във вашето жилище, предвидено за кухня е с нестандартни характеристики, не се притеснявайте. Подберете добри дизайнери на кухни по поръчка в София и ще намерите оптималното решение, което ще ви помогне да се почувствате уютно и щастливи в сърцето на дома си.