Сливен. Новини от източника. Последни новини

За какво да внимаваме, когато купуваме маса за тенис на маса?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 651

За какво да внимаваме, когато купуваме маса за тенис на маса?

Закупуването на тенис маса е процес, в който трябва да си отговорим на един главен въпрос : За какво ще използвам тази тенис маса? В зависимост от отговорите, които ще дадем зависи и тенис масата, която ще ни е нужна.

Ако имаме нужда от тенис маса, която да сложим в гаража или под някой навес, тогава е добре да се насочим към хоби модел.

Ако сме решили да се насочим към по-професионална употреба на тази тенис маса, тогава е добре да се насочим към по-професионално решение, което ще използваме по-дълго време и ще има по-консистентни качества.

Ако пък сме решили да използваме тенис масата при външни условия, тогава трябва да насочим внимание към маса предназначена за външни условия.

Колко е важна екипировката за тенис на маса?

Екипировката за тенис на маса е толкова важна, колкото са големи нашите амбиции в този толкова красив спорт. Ако искаме да изучим тайните на тениса на маса и да се занимаваме сериозно с този спорт, то е добре да заложим на тенис маса с по-високи качества.

Масата за тенис на маса - как да изберем правилната?

Погледнато от далеч всички тенис маси са сходни, но всъщност нещата не са съвсем така. Масите варират по няколко различни параметри. Първия от тях е дебелината на плота. Обикновено тенис масите за любителски нужди са с дебелина на плота от 10 до 20 мм. Тук трудно можем да се надяваме на много консистентен отскок на топката. Професионалните тенис маси най-често са дебелина на плота от 25мм и са с метална рамка под плота, за да могат да осигуряват здравина и еднакъв отскок на топката във всичките части на плота. Този показател е от голямо значение за по-напредналите играчи, както и за тези, които държат на качеството и искат да развиват своите умения.

Съвет за начинаещи

Нашия съвет за начинаещи е първо да си изясните дали тениса на маса е спорт, който ви допада и дали смятате, че ще запазите и градирате интерсеа си. Ако отговорът е “да” , то тогава можете да се насочите към по-професионална маса, защото инвестицията в нея ще ви носи удоволствие дълги години напред във времето.

Съвет за напреднали

Щом вече определяте себе си като напреднал, значи че имате траен интерес към тениса на маса и също е добре да се огледате за професионална маса.

Съвет за професионалисти

Нашия съвет за професионалисти или за хора, които по принцип имат професионално отношения към нещата от живота е да се насочите към професионална тенис маса, която носи атрибутите на Международната Федерация по тенис на маса. Иначе казано, да закупите маса, която е сертифицара за провежане на състезания по тенис на маса на професионално ниво. Тези атрибути можете да разпознаете по надписа “ITTF Approved”. Ако една маса има такъв надпис можете да бъдете уверени в нейните качества.

Размери и покритие

Официалния размер на тенис масата е :

Дължина : 274 см ; Ширина : 152.5 см ; Височина 76 см

Разбира се има и тенис маси с умалени размери, които са предназначени за игра за забавление у дома или в офиса.

По отношение на покритието на тенис масите - това е въпрос, който по-рядко се разисква и обсъжда, а всъщност е много важен. Реално погледнато животът на една тенис маса в най-честия случай е функция от качеството на покритието (боята) върху плота. Защото, когато покритието се изтърка или изразходи качествата на масата се променят значително. Това изхабяване не е задължително да се забелязва с просто око, но отношението на покритието на масата към въртенето на топката, което е най-важния компонент на спорта тенис на маса, е от огромно значение. С други думи : съветваме ви да насочите избора си към по-качествени тенис маси, произведени от доказани производители в тениса на маса, защото техния коефициент на износоустойчивост е много по-голям от тези на другите марки.