Сливен. Новини от източника. Последни новини

Платформата „Виртуална детска кухня“ стартира от днес в Сливен

, Връзки с обществеността

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди около 1 година | 607

Виртуална детска кухня Сливен

Абонатите на Детската млечна кухня в Сливен вече могат да заявяват и заплащат ваучери по електронен път през платформата „Виртуална кухня“. Тя е достъпна на сайта на Община Сливен на посочения линк: https://dmksl.uslugi.io/

Ваучери за храна могат да се заявяват онлайн от понеделник до четвъртък, включително, през профила на абоната в платформата. Активните абонати на млечната кухня са въведени служебно и могат да получат регистрационните си талони от раздавателните пунктове в Сливен и в село Самуилово. Те се намират в кв. „Даме Груев“, бл.7, кв. „Дружба“ - ДГ „Детски рай 1”, ул. „Петко Славейков“ №8, кв. „Клуцохор“, ул. „Хан Крум” №1, кв. „Сини камъни“ - ОДЗ „Елица”, кв. „Българка” - Детска ясла №15, кв. „Стоян Заимов“ - ДГ „Зорница”, пл. „Васил Левски“ №7, кв. „Република“, бл.39, кв. „Речица“ – сградата на Кметството и село Самуилово – сградата на Кметството.

Ваучери могат да се закупуват и на място в пункта кв. „Даме Груев“, бл.7, където могат да се заплащат в брой.

Новите абонати на кухнята трябва да се регистрират в платформата и в петдневен срок да представят необходимите документи в пункта за активиране на достъпа за онлайн заявки.

Необходими документи - бележка от общопрактикуващия лекар или от друг лекар-специалист с указания за хранителния режим; копие от удостоверението за раждане на детето. След одобрение на заявката, на абоната ще бъде издаден регистрационен талон.

В Детска млечна кухня - Сливен се приготвя храна, предназначена за обедно

хранене за деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които се отглеждат в домашни условия по предварително изготвени месечни менюта. Те са разработени в съответствие с изискванията на Наредба №2 /07.03.2013г. за здравословно хранене на деца на възраст от 0 до 3 години в Детските заведения и детските кухни.

Ястията се приготвят по рецепти, включени в „Сборник с рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст“, утвърден от Министерство на здравеопазването. Следвайки физиологичните особености на детския организъм, менюто е разделено за три възрастови групи:

I - ва група - за деца на възраст от 10 месеца до 1 година

II – ра група - за деца на възраст от 1 година до 2 години

III – та група - за деца на възраст от 2 до 3 години.