Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как да извлечем максимални ползи от суроватъчния протеин?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 626

Протеин Изолат Mega ISO

Може би сте виждали хора във фитнеса да бъркат протеинови шейкове преди, по време или след тренировка. Може би и вие сте един от тях. В това разбира се няма нищо необичайно. Дори напротив - ако желаете да извлечете максимума от инвестираното време и средства във фитнес залата, ще трябва да направите суроватъчния протеин неизменна част от вашия хранителен режим.

Ползите от приема на суроватъчен протеин са многобройни и най-вече - доказани от множество научни изследвания и личен опит. В тази насока вече няма никакво място за спор. И все пак, как да точно да приемаме суроватъчния протеин, така че да извлечем максимални ползи от него и да стимулираме растежа на мускулна маса по най-добрия начин? Кога е най-доброто време? Каква е най-добрата доза?

В тази статия ще разгледаме именно тези въпроси. И което е още по-важно - ще отговорим на тях с научно доказани факти и аргументи. Но нека преди това научим малко повече за суроватъчния протеин.

Какво е суроватъчен протеин?

Суроватъчният протеин е един от основните млечни протеини. Неговата протеинова пропорция в млякото е около 20%, като останалите 80% принадлежат на казеина. Получава се по време на производството на сирене и други млечни продукти.

В миналото, суроватъчният протеин е бил третиран като страничен и ненужен продукт (суроватка) и често е бил изхвърлян. Днес обаче нещата стоят по съвсем различен начин - суроватката се използва за направата на една от най-популярните протеинови добавки в света. Да, точно така - суроватъчният протеин на прах.

Кои са основните видове суроватъчен протеин на прах?

Основните видове суроватъчен протеин на прах, които можете да намерите на пазара, са 3. Разликата при тях се изразява в начина на обработка и резултатите, които ще ви дадат. Най-използваната форма е тази на изолата, тъй като тя предлага най-доброто съотношение качество - цена.

● Суроватъчен протеин концентрат - състои се от около 70 - 80% протеин, малки количества захари и мазнини. Идеален за покачване на телесна маса

● Суроватъчен протеин изолат - състои се от 90% протеин или повече и незначителни количества захари и мазнини. Идеален за покачване на чиста мускулна маса

● Суроватъчен протеин хидролизат - този вид е предварително усвоен с помощта на ензими, за по-бързо асимилиране от организма. Идеален за бърз синтез на мускулна тъкан

Как да извлечем максимални ползи от суроватъчния протеин?

За да постигнете максимален синтез на мускулна маса, оптимална сила и бързо възстановяване след тренировка, трябва да приемате суроватъчния протеин в точното време и в правилните дози.

Консумацията на суроватъчен протеин до 30 минути след тренировка ще ви осигури максимални резултати и оптимално възстановяване. Този времеви диапазон е известен още като анаболен прозорец. Обикновено, анаболният прозорец е отворен до 2 часа след физическо натоварване, но колкото по-рано прибегнете до шейка, толкова по-добре.

Що се отнася до дозата - за максимални резултати приемайте около 2 грама протеин на килограм телесна маса. Преди употреба се запознайте добре с инструкциите на производителя, които ще намерите на гърба на опаковката.

Откъде да си купим суроватъчен протеин на прах?

На пазара за протеинови добавки има голямо разнообразие от суроватъчни протеини на прах. Не всички обаче притежават нужното качество за максимални резултати.

Един от най-добрите суроватъчни протеини на прах, които можете да намерите на нашия пазара, е Fairy Whey ISO на компанията Power2Go. Добавката е единствена по рода си, използваща протеин изолат в най-чиста форма.

В допълнение към това, Fairy Whey ISO съдържа комплекс от хранителни вещества, като фибри, колаген, хиалуронова киселина, витамини и минерали