Сливен. Новини от източника. Последни новини

5 ползи за здравето от сребърните бижута, за които вероятно не знаете

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 799

5 ползи за здравето от сребърните бижута, за които вероятно не знаете

Чували ли сте за ползите за здравето от среброто? Сребърните бижута имат много невероятни способности, когато става дума за човешкото тяло. Ако някога сте се чудили защо лекарите препоръчват да носите гривна или колие от висококачествено сребро, тази статия ще отговори на всички ваши въпроси!

Среброто се използва от зората на цивилизацията заради уникалните си свойства. Според древните предания то предпазва от невидими злини и повишава духовността. Но най-важната му полза, също научно доказана, са нейните лечебни свойства. Ползите за здравето от среброто са забележителни.

Среброто като метал има дълга история на употребата му в орнаменти и бижута. Носенето на сребърни обеци или медальон придава естетически приятен външен вид, в допълнение към многобройни ползи за здравето. Следват някои от най-забележителните ползи за здравето, които среброто може да даде на своя носител.

Какви са ползите от сребърните бижута за здравето на човека?

Среброто помага за укрепване на имунитета

Освен че помага на кожата ви да изглежда добре, среброто съдържа и антибактериални свойства, които помагат за предотвратяване на множество и различни инфекции. Ефикасността на среброто при намаляване на възпалението и насърчаване на заздравяването на раните е известна от хиляди години. Още древните египтяни са използвали сребро за лечение на порязвания и изгаряния по собствените си тела.

Среброто е по-ефективно като антимикробно средство от други метали, тъй като има силен афинитет към серните атоми, които са обичайни компоненти на протеини, открити в бактерии и вируси. Когато среброто влезе в контакт с тези протеини, то се свързва достатъчно здраво, за да им попречи да функционират нормално или да се възпроизвеждат - което означава край с инефекцията!

Среброто може да намали възпалителните процеси

Среброто е естествено противовъзпалително средство и може да помогне за намаляване на ефектите от артрит, подагра и други възпалителни състояния. Среброто се използва от векове за лечение на инфекции, така че можете да го използвате като алтернатива на антибиотиците. Среброто също е естествен антибиотик поради способността му да убива микробите в тялото ви. Трябва да започнете да използвате сребърни бижута, ако искате да поддържате тялото си здраво отвътре навън!

Среброто може да помогне за предотвратяване на инфекции, но също така може да защити тялото ви от токсини и химикали от околната среда. Естествен антибиотик от най-древни времена.

Щит от вредни електромагнитни вълни

Знаете, че електромагнитните лъчения, излъчвани от мобилни телефони, таблети и лаптопи, в известна степен са вредни за вашето здраве. Сигурно се чудите как среброто може да върши чудеса в такъв случай. Среброто съдържа положително заредени йони и тези йони произвеждат проводимо поле, което ни служи като протектор и не позволява тези лъчения да навлязат в телата ни. Освен това помага за регулиране на топлината в тялото и осигурява правилна циркулация.

Среброто може да помогне при болки в гърлото

Среброто всъщност се използва като естествен лек за възпалено гърло от стотици години, като някои проучвания показват, че то действа по-добре от много лекарства без рецепта. Причината е проста: среброто убива бактериите, които причиняват възпалено гърло, намалява възпалението, което успокоява болката от симптоми като подуване и треска... и дори намалява самото подуване.

Така че, ако искате да опитате нещо ново следващия път, когато получите лош случай на фарингит (или "болно гърло"), помислете дали да не носите сребърни бижута. Ще се изненадате колко по-добре ще ви накара да се почувствате!

Облекчава симптомите на артрит

Ако страдате от артрит, също може да помислите за закупуване на сребърни бижута. Доказано е, че среброто намалява възпалението и болката, свързани с артрит. Всъщност има много доказателства, които показват как среброто може да помогне за облекчаване на симптомите, свързани с болестта като цяло.

Едно медицинско проучване установи, че пациентите, които носят гривни от чисто сребро, изпитват по-малко болка от тези, които изобщо не носят такива. Друго проучване на изследователи от Вашингтонския държавен университет установява, че използването на бижута, изработени от чисто стерлингово сребро, действително може да намали нивата на възпаление при хора с ревматоиден артрит (RA). Още едно проучване заключава, че носенето на бижу, изработено от чисто сребро с проба 925, намалява подуването на ставите, дължащо се на ревматоиден артрит, както и подобрява мобилността сред засегнатите от това състояние.

Вече сте запознати с малка част от ползите, които среброто и в частност сребърните бижута могат да окажат върху вашето здраве. Среброто се приема като лечебен агент от векове и все още се използва днес от много лекари и медицински специалисти. То е най-известно със своите антибактериални свойства, но има много повече предимства, които правят среброто идеалният материал за всякакъв вид бижута.