Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Интелигентен офис“ – звучи като фантастика, нали?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 641

„Интелигентен офис“ – звучи като фантастика, нали?

През последните години при човеко-машинния интерфейс се наблюдават значителни подобрения по отношение на производителността, естетиката на дизайна и технологиите, които се внедряват. Освен тяхното използване за целите на индустриалната автоматизация, където са незаменим помощник, те започнаха да играят все по-важна роля и в приложенията за сградна автоматизация.

Водещият в световен мащаб производител на индустриални терминали WEINTEK, наскоро изгради Smart Office пространство, в което вгради новата си cMT X серия. Тя се използва за управление на осветлението, климатика, резервирането на заседателни зали и достъпа на посетителите, като в основата на създаването на това уникално офис пространство стоят решенията за междуплатформен, дистанционен и безжичен мониторинг на HMI.

Интелигентно централно управление

Осветлението и променливотоковото напрежение на различни зони могат да се регулират от един единствен екран. HMI планира циклите за включване/изключване на захранването и също така променя настройките за променлив ток според метеорологичните данни от външен източник – за оптимална вътрешна температура. Потреблението на електроенергия бива записвано с цел анализ и оптимизация.

Умна заседателна зала

Всяка заседателна зала разполага със специален HMI, който може да контролира ОВК системата на стаята. Всеки HMI показва на екрана информация за заетостта на залата в реално време, като данните се вземат от сървъра. Уведомленията могат да бъдат изпращани на участниците преди събрания.

Дистанционно безжично управление

Атмосферата във всяка зона може да се наблюдава дистанционно от всяка точка – няма нужда да ходите до самия HMI! Можете да използвате телефона или таблета си по всяко време. Достъпът до облачните услуги на WEINTEK – Weincloud и интернет връзката правят възможно актуализирането на програмата и настройването ѝ дистанционно.

Достъп на посетителите

Поставен на входа HMI посреща посетителите и обработва регистрацията на гостите, след това изпраща получената информация до рецепция. Дневникът на посетителите се дигитализира и записва в база данни за лесен достъп и управление на данните.

Какво ще откриете в ЕХНАТОН?

Имате нужда от HMI системи, гарантиращи пълен контрол и визуализация от последно поколение, подходящи за всички сектори на промишлеността, които същевременно да осигурят високоскоростна комуникация дори при най-високи степени на натоварване? ЕХНАТОН има какво да ви предложи! Тяхното продуктово портфолио предлага всичко това, както и разнообразие от интерфейси, повишена гъвкавост и приложения с отвореност за свързване.

HMI панелите, които ще откриете в магазините на ЕХНАТОН обединяват човеко-машинния интерфейс и функциите за управление в рамките на един продукт. Високоскоростните процесори спомагат за бързата комуникация, дори при високо натоварване и дейности като регистриране, скрипт, аларма или предаване на данни от устройството. Значително повишена производителност, безпроблемно свързване към други устройства за автоматизация и високо интуитивна, подобна на таблет операция и графика с най-високо качество. Увеличеният размер на паметта, управлението с жестове и докосвания на човеко-машинния интерфейс подобряват работата на оператора.

Снимки: Weintek

Снимки