Сливен. Новини от източника. Последни новини

5 съвета при избор на работни дрехи за зимата

, Камен Едрев (Сливен НЕТ)

Без източник | България | преди около 1 година | 690

Работно зимно облекло

С настъпването на студените месеци е време да започнете да мислите за работното си облекло. Макар да сте свикнали да носите определени неща през лятото, зимата носи със себе си съвсем нови предизвикателства. От една страна, трябва да ви е топло и удобно, а от друга – да изглеждате добре за работата си. За щастие, има няколко съвета и трика, които можете да следвате, за да сте сигурни, че избирате правилното зимно работно облекло. Кои са подходящите материали на изработка на работни дрехи за зимен сезон?

Изберете предпазващи от студа зимни работни дрехи

Когато температурите започнат да падат, е важно да се уверите, че разполагате с подходящата екипировка, за да ви е топло. Ето защо, ватираните дрехи са задължителни за всяка работа, която ви отвежда навън в студеното време. Ако работите в сферата на строителството, ще се нуждаете от чифт ватирано и дебело облекло.

Когато избирате предпазващи от студа дрехи, се уверете, че:

- облеклото е дишащо, за да не се изпотявате прекалено, докато работите;

- сте избрали материал, който може да издържи на износване;

- сте избрали стил, който е удобен и ви позволява да се движите свободно.

Избягвайте памучни материи

Памучните материи не са идеални за зимни работни дрехи, тъй като не осигуряват голяма изолация, ако няма допълнителна обработка. Ако трябва да носите памук, не забравяйте да го сложите с други материи, които ще ви помогнат да запазите топлината – акрил, фланел, неопрен и др.

Обличайте се на слоеве

Обличането на пластове е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да се стоплите през зимата. Когато избирате облеклото си, наблегнете на елементи, които задържат топлината. Също така, трябва да се уверите, че най-външният слой на облеклото ви е устойчив на вода и вятър, за да се предпазите от атмосферните влияния.

Подбирайте аксесоарите разумно

Когато става въпрос за аксесоари към зимното облекло, по-малкото определено е повече. Придържайте се към няколко ключови елемента, които ще допълнят облеклото ви и ще поддържат професионалния ви вид. Шалът, ръкавиците и шапката винаги са чудесни варианти за добавяне на малко допълнителна топлина, без да прекалявате. А ако трябва да носите чанта или куфарче, изберете такова, което е практично, но и стилно.

Инвестирайте в качествени обувки

Когато става въпрос за избор на зимни работни дрехи, едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, е да инвестирате в качествени предпазни обувки. Това е така, защото краката ви ще прекарват много време в контакт със студени повърхности и трябва да сте сигурни, че те са добре защитени.

Когато избирате зимни обувки за работа, обърнете внимание на няколко неща:

- Уверете се, че моделите, които избирате, са водоустойчиви и с подходящата дебелина, за да нямат пропускливост. Това ще ви помогне да запазите краката си сухи и топли дори ако работите в дъжд, вятър или сняг;

- Обърнете внимание на грайферите на обувките. При работа при заледени или заснежени условия е важно да имате добро сцепление, за да не се подхлъзнете и да се нараните. Търсете обувки с дълбоки грайфери, за да са максимално безопасни;

- И накрая, уверете се, че обувките ви са комфортни. Ако през зимата ще прекарвате много време навън, е важно да изберете такъв модел, който няма да ви причини мехури или друг дискомфорт.

След като сте намерили чифт обувки, който да отговаря на всички тези критерии, можете да сте сигурни, че краката ви ще бъдат добре защитени от студеното време тази зима. С подходящите зимни работни дрехи можете да се чувствате удобно и стилно през целия сезон.

Ако прочетеното до тук ви е помогнало да разберете как да изберете най-доброто облекло за вашите нужди, то разгледайте онлайн магазините, където ще намерите всякакви видове комплекти униформи с различни размери, за да направите своя избор.