Сливен. Новини от източника. Последни новини

Не чупете касичката заради ремонт

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 476

Не чупете касичката заради ремонт

Разходите винаги са най-голямата пречка, когато става въпрос за трансформиране на дома според желанията на всички, поради което отделянето на време за разглеждане на вашите финанси, за да документирате как и къде ще бъдат изразходвани парите ви, е толкова жизненоважно. Ние в Диасбилд сме професионален екип, който работи на всички нива от проектирането, през осигуряването на материалите и изпълнението, така че имаме какво да ви посъветваме относно това, как да не счупите касичката заради ремонт – било то на къща, ремонт на апартамент, ремонт само на една стая, на кухня или баня.

Времето също е пари

Професионалният изпълнител винаги е правилният избор и по много причини. Първо, осигурявате си строителна фирма и майстори, които вече са работили по проект подобен на вашия. Този опит е много важен в детайлите, когато се прави самото изпълнение. Също така строителните фирми с опит, работят и с доставчици на строителни материали. Това може да спести от цената на материалите и да имате по-добра начална база при определяне на бюджета за ремонта.

Нашият екип в Диасбилд освен опита, имаме и експертизата какво и как се прави. Ние сме разликата между кварталните майстори, които работят както си искат и когато си искат, и това, което е важно за конкретните дейности по проекта. Осигуряваме безопасна среда на изпълнение както за собствеността, така и за живеещите в сградата докато ремонтът тече.

Цялостните ремонти са сериозна строителна работа, която се координира на много нива. Професионалните изпълнители гарантират цялостно ангажиране от огледа и плана за ремонта, през набавянето на материалите, вземането на необходимите разрешение и крайното изпълнение на ремонта.

Материали, срокове и цени

Вече споменахме едно от предимствата при работа със строителна фирма, а не с отделни майстори. Фирмите имат достъп до доставчиците на строителните материали, а оттам и отстъпки при осигуряването на същите за ремонта. Освен спестяването на пари от материали и консумативи, има по-голям начин професионалният изпълнител да ви спести пари. Добре свършената работа означава добре похарчени пари.

При майстори, които ще свършат работата само наполовина или ако ремонтът е изпълнен некачествено, може да ви струва двойно в дългосрочен план. Професионалният подход на строителната фирма се оправя от първия път. Подписвате договор за цена и срок, в който всичко е предварително разчетено. Оставя се винаги малък буфер за непредвидени разходи и удължение на срока, но те са винаги известни. Един майстор може да ви замотае със срока, но фирмата не би си позволила това, защото ще пострада реномето ѝ.

Договаряйте се разумно

Говорим за това колко е важно да спестите пари като собственици и да получите ремонт на възможно най-ниска цена. Не всичко е в цената, обаче. Голямото сваляне на цената може да доведе до компромиси, а това може да предизвика проблеми, от които да се наложи нов ремонт след време. Това няма да ви е никак приятно, особено ако вече сте ремонтирали дома в тази му част.

Затова от изключително значение е още в разговорите с фирмата изпълнител, която предстои да изберете, да поставите всичко на масата. От какво имате нужда, какъв е бюджета ви, какво очаквате да се случи. Още повече, вие, като собственици, предварително можете да видите цените на строителните услуги и според това, от какви ремонтни дейности имате нужда, ще разберете сумата, която трябва да отделите. На тази база може да направите и предварителни разчети преди да влезете в контакт със строителна фирма. Не забравяйте, че освен цената на материалите, вие ще заплатите и труда на майсторите, и допълнителните разходи, които съпровождат всеки проект.

Ние, в Диасбилд, ще се съобразим с вашите възможности и вашите изисквания, защото за нас разумната договорка улеснява цялостното изпълнение на проекта. Преди да подпишем договора за изпълнение ще направим всички необходими стъпки за рационализиране на проекта: от това какво трябва да се направи, какво да се закупи и как да се направят етапите на изпълнение според конкретната ситуация.