Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приложение и начини на полагане на мембрани GEDACO

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 461

Приложение и начини на полагане на мембрани GEDACO

Нашата компания Хидростоп, специализираме работата си за изработка на хидроизолация с най-добрите възможни продукти на европейския и световен пазар. В този смисъл осигуряваме продуктите на италианската марка Gedaco, която представлява възстановяването на италианската традиция в проектирането и производството на хидроизолационни мембрани. Марката е известна в целия свят и е най-мащабната италианска компания в сектора на хидроизолациите.

Ролковите хидроизолационни мембрани Gedaco са насочени към всички сектори на хидроизолацията, като започнем от покривни конструкции, тераси, вертикални стени, сутерен и основи, и достигнем до продукти за хидроизолация на големи инфраструктурни обекти.

Хидроизолационните мембрани на компанията са направени от SBS битум от термопластични еластомерни материали или от APP (атактен полипропилен). Компанията постоянно развива продуктовата си база с решения, технологични инвестиции, конкурентни и иновативни предложения за строителния бранш, леките и тежките индустрии.

Приложение на хидроизолационните мембрани GEDACO

Най-голям дял от продуктовата база на GEDACO заемат продуктите за постоянни покриви. Мембраните варират от такива, които издържат до -25 градуса по Целзий и такива, които издържат до -10 градуса. Продуктите са разпределени в серии и имат описания, които дават яснота относно техническите им характеристики, приложения и особености.

Следващ голям дял от продуктовата база на компанията заемат мембраните за основи, сутерени и стени, както и пароизолационните мембрани. GEDACO произвеждат и мембрани за обновление, имат мембрани антиградушка, противопожарни мембрани, мембрани за зелени покриви и за дървени покриви, мембрани за паркинги и за пътища, за други инфраструктурни обекти.

Продуктите са усъвършенствани според нуждите на индустриите, за да предложат все по-подходящи отговори на различните строителни изисквания. Целите, които създателите на GEDACO си поставят, са постигнати и благодарение на предприемаческата далновидност, затова качествата на продуктите и цената на изпълнение в тяхното съотношение са на отлично ниво.

Полагане на хидроизолационни мембрани GEDACO

Разнообразието от продукти на компанията, макар хидроизолационни мембрани, предполага различен вид на полагането им, което пък е свързано с различни технологични приложения. Нашите майстори в Хидростоп са опитен екип, който няма проблеми с полагане на мембраните, независимо дали става дума за покриви, основи, стени и по-сложни инфраструктурни проекти.

Най-разпространения тип полагане на GEDACO мембраните е чрез горелка, следва полагането с горещ въздух, където уплътнението се нанася върху поддържащата основа с пистолет за горещ въздух. Това са двата типа горещо полагане.

Има начин на полагане с лепило, което е метод за студено полагане. В случая се използват много качествени битумни лепила. Мембраната се поставя върху легло от битумно лепило, което остава в гъвкаво състояние, за да се получи донагласяване на мембраната поради странични фактори.

Друг начин на полагане с лепило е чрез топлинно активиране на самозалепващо се лепило. С този тип приложение, пълно прилепване към основата се получава чрез индиректно топлинно активиране, например чрез слънчевите лъчи. Тази технология позволява монтирането на битумни мембрани с пълно прилепване върху субстрати, които са чувствителни на топлина, за да се избегне риск от пожар.

Има модели, които се инсталират с механично фиксиране: директно с винтове и дюбели и пълно придържане на уплътнението; индиректно, когато вместо уплътнение се добавят подкантови странични и централни припокривания.

Макар всеки продукт да има свои особености, които са описани в главната информация за него, има общи процедури свързани с полагането на мембраните. Такива са подготвянето на субстрата за нанасяне на хидроизолационна мембрана – почистване, изсушаване, грундиране.

В продуктовата база на GEDACO, всеки модел хидроизолационна мембрана, идва с качествено описание на процесите свързани с полагането на продукта. В много големи подробности са обяснени обектите, където даден продукт е приложим. Освен това в детайли е обяснен самият процес на полагане спрямо особеностите на мембраната. Предварително за всеки продукт е зададено един от изброените по-горе начини на полагане.

Нашият екип от специалисти по хидроизолация, разполага с ноу-хау и достатъчно опит, за да приложи дадените от производителя методи за работа с хидроизолационните мембрани. На посочените в сайта места, можете да се свържете с нас, при положение, че изберете продукти на GEDACO или друга марка хидроизолации за реализиране на вашия проект.