Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какво е транспортна борса и какви предимства предлага?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 434

Какво е транспортна борса и какви предимства предлага?

Транспортната борса е идеалната среда за изграждане на нови бизнес възможности в областта на автомобилната спедиция. Подобна онлайн платформа централизира обявите на тези, които имат стоки за транспортиране, както и желаещите да ги транспортират до местоназначението, чрез камиони от собствения си автопарк или чрез посредници.

Много по-лесно е да установиш нови контакти, когато използваш онлайн транспортна борса, независимо от позицията, която заемаш в такова партньорство: спедиторска фирма,

оторизиран превозвач или експедиционна къща. Но това е само едно от предимствата, предоставени чрез създаване на потребителски акаунт в онлайн транспортна борса.

Ако искаш да разбереш как тази среда може да подпомогне вашия бизнес, продължи да четеш:

Простота при намирането на логистични партньори

За компании със стоки за транспортиране, доставката на продукти до тяхната дестинация може да се извърши много по-лесно с помощта на борса за товари. Тези, които нямат собствен автомобилен парк, идентифицират логистични партньори с услуги, адаптирани към собствените им бизнес нужди, така че превозът да се извърши според поетите ангажименти.

Фирмите с товари за превоз трябва да познават в детайли дейността на тези, с които си сътрудничат, следователно се препоръчва да се използва онлайн транспортна борса, която осигурява възможно най-високо ниво на прозрачност. При такива условия рисковете от кражба на самоличност, загуба или повреда на изпратените стоки могат да бъдат значително намалени.

Ползите, представени по-горе, са забележими и в случай на тези, които разполагат с камиони за товарен транспорт, национален или международен. Значителното намаляване на времето за търсене превръща борсата за товари в инструмент, който всички страни, участващи в проекта, могат да го използват ефективно за оптимизиране на разнообразен списък от разходи.

Флуидизация на планирани оперативни процеси

В случай на превозвачи, вдъхновеният избор на такъв инструмент им позволява да организират до най-малкия детайл пратката, поискана от компанията бенефициент. Етапът на планиране е жизненоважен за успеха на такъв проект, особено когато извършва се на значителни разстояния или при условията на превоз на товари със специален статут.

А планирането, базирано на правилна информация, определя намаляването на транспортните разходи и възможно най-доброто покриване на възможните рискове. Те могат да бъдат определени от: инфраструктурни проблеми, политически събития, бедствия, празници и други тържества, които могат да причинят закъснения.

Анализирайки рисковете, свързани с невъзможността за плащане, се препоръчва на логистичните оператори да използват платформа, която предоставя достъп до информация за идентифицирани партньори, като например: платежни инциденти, финансови отчети, точкуване въз основа на дейността, извършена с други логистични партньори.

Онлайн транспортна борса може също да предостави информация за: цените на горивата в Европа, места за законно време за почивка, избягване на определени натоварени зони и избор на други транзитни маршрути (дори в реално време, с информация от представителите на компанията бенефициент).

Развитието на някои изгодни посреднически взаимоотношения

За експедиционните къщи, достъп до информация, предоставена от онлайн транспортна борса е много важно, защото те може да улесни опростена връзка между Заявка и Оферта. Както компаниите със стоки за превоз, така и операторите на налични камиони могат да изберат опция за взаимодействие чрез посредник, така че комуникацията между страните да е оптимална.

Експедиционните къщи имат в собствените си бази данни контакти на някои или някои превозвачи фирми със стоки за превоз, но нямат активност на такава онлайн платформа. В такива случаи връзката между страните може да се постигне на базата на усилия от експедиционни къщи, относно осъществяване на връзки след анализ на публикувани обяви.

Това са най-важните предимства която предлага такава борса на тези, които се занимават с автомобилен товарен транспорт. Търсиш ли възможности, които могат да бъдат под формата на развити дългосрочни логистични партньорства? Препоръчваме ти да използваш с увереност такъв инструмент.