Сливен. Новини от източника. Последни новини

Подарък за сватба – практичен или символичен да бъде той?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 400

Подарък за сватба – практичен или символичен да бъде той

Денят, в който ваши роднини, приятели или колеги ще сключат брак наближава, а вие все още не сте готови с подаръка. Покупката на подарък за сватба може да се превърне в източник на огромен стрес, защото изборът не е никак лесен. Обикновено гостите, които ще присъстват на сватбено тържество, се колебаят между два типа подаръци – символични или практични. Ако и вие сте изправени пред подобна дилема, то следващите редове са за вас.

Как да решите какъв да бъде подаръкът?

Сватбеният подарък трябва да се избира според вкуса и личните предпочитания на младоженците. Ако бъдещото семейство ви е достатъчно близко, то със сигурност вече знаете какво младоженците биха искали да получи на сватбения си ден. Някои двойки съобщават на гостите си какви подаръци биха се радвали да получат от тях – полезни вещи за домакинството или сувенири със сантиментално значение.

В този случай всеки поканен е максимално улеснен, а още по-удобно е, ако младоженците са изготвили списък с подаръците, между които всеки гост би могъл да си избире според определения за целта бюджет. За да не се дублират подаръците, в някои случаи листът с желанията на младоженците се предоставя на конкретен магазин, който отбелязва всяка закупена стока и я изважда от списъка.

Сложността при избора на подарък за сватба възниква тогава, когато младоженците не са дали никакви указания на гостите относно подаръците. Всеки поканен, също като вас, се пита какво е по-уместно да подари на сватбения ден – изящен кристален сервиз, тостер или луксозен фотоалбум за снимките от тържеството?

Препоръчваме да следвате собствената си интуиция и да поднесете нещо, което смятате, че ще се хареса и на двамата – на булката и младоженеца. Ако поне един от тях е романтична натура, изящна фоторамка за снимка от сватбения ден ще бъде добро попадение. Фоторамките се числят към нискобюджетните подаръчни продукти, но те имат силен емоционален заряд.

Как да направите подаръка си наистина специален?

Независимо дали ще изберете нещо красиво и сантиментално или нещо практично, има начини да го превърнете в забележителен и уникален сватбен подарък. На първо място е важна опаковката – тя трябва да е тематична и по възможност луксозна. Към тривиалния тостер можете да добавите поздравителна картичка с послание, което ще трогне младото семейство.

Красивите сувенири не се нуждаят от допълнителна декорация, защото обикновено са опаковани в луксозни подаръчни кутии. За да не изглежда твърде унифициран, подаръкът ви може и трябва да бъде гравиран. Съвременните технологии позволяват да се извърши гравиране върху всякакви материали – дърво, метал, стъкло, кожа и дори пластмаса.

Гравюрата ще превърне една стилна и изискана вещ в уникален подарък за една специална сватба. Такава услуга се предлага от болшинството физически и онлайн магазини за подаръци, така че поръчаният артикул може да пристигне при вас гравиран с текста, който лично сте поръчали да бъде изписан върху сватбения сувенир.

Какво бихте могли да изпишете върху подаръка? Това зависи основно от площта за гравиране. Ако полето за гравиране върху продукта е твърде малко, само имената или инициалите на младоженците са напълно достатъчни. Ако предметът позволява да се изпише един по-дълъг текст, можете да добавите датата на сватбата и мило послание – например стих, който възпява любовта.