Сливен. Новини от източника. Последни новини

Хотел в Поморие на първа линия – защо летовниците предпочитат да бъдат близо до плажа?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 381

Хотел в Поморие на първа линия – защо летовниците предпочитат да бъдат близо до плажа?

Когато стане въпрос за наемане на хотел в Поморие, по-голямата част от летовниците искат той да се намира на метри от плажа. Крайбрежната ивица на този наш черноморски курорт е изключително живописна, а кой не би искал красива гледка от терасата на хотелската си стая. Дали това е единствената причина да се избере локация на първа линия, обаче? Нека разберем.

Защо си струва да платим по-висока цена за почивка в непосредствена близост до плажа?

Факт е, че цените за нощувка в черноморските ни курорти варират в широки граници. От значение е не само категорията на хотела, но и неговата локация. Колкото по-близо до брега на морето се намира хотелът, толкова по-висока е цената на престоя в него. Това важи с пълна сила и за Поморие. Когато се комбинират отлични условия и перфектно местоположение, стойността на почивката задължително ще нарасне.

Въпреки високите цени, много хора избират хотелите по плажната ивица, така наречената „Първа линия”. Предпочитат ги не само чуждестранните туристи с по-големи финансови възможности, но и средностатистическите български семейства. Ще ви изтъкнем три причини защо по-скъпата почивка в хотел в Поморие на 1-ва линия си заслужава.

Красива гледка към морето

Навсякъде по света посетителите плащат допълнително за гледка, която спира дъха. Когато почиват на море, курортистите искат да виждат необятната морска шир. Не си заслужава да отседнеш в луксозен хотелски комплекс, ако от балкона на апартамента си ще виждаш други хотели или административни и жилищни сгради.

Доплащането за нощувка в хотел, намиращ се непосредствено на плажа, е нещо, което летовниците приемат за нормално. Почивката е времето, в което всеки има нужда да се отърси от ежедневния стрес. Какво по-хубаво анти-стрес лекарство от приказен морски пейзаж, на който можеш да се наслаждаваш по всяко време с квалитетно питие в ръка.

Удобство за семействата с малки деца

Семействата с малки деца настояват да почиват в хотел на първа линия, заради удобството, на което могат да се наслаждават. За щастие Поморие им дава много повече – чист въздух, прекрасен климат и огромен брой туристически атракции. В какво се състои удобството, от което семейства с малки деца искат да се възползват? Това включва съвкупност от фактори.

Преди всичко, преходът от хотела до плажа и обратно е много по-кратък. Дете на 1 – 2 години може да извърви краткото разстояние, така че не е нужно да се използва количка. Ако родителите са забравили да вземат важен бебешки аксесоар – слънцезащитен детски лосион, памперси или любима играчка, един от тях може да отскочи до хотелския апартамент и да вземе забравената вещ.

Достъп до всички морски атракции

Не само младите семейства, но младите курортисти изобщо искат да почиват в непосредствена близост до крайбрежието. По този начин те имат директен достъп до всички морски атракции – водни пързалки, кътчета за плажен волейбол, каране на джет, издигане с въздушен балон над морето, барове и ресторанти и т.н.

Младежките компании, отседнали в луксозен хотел в Поморие на първа линия, могат да прекарват вечерите си на плажа. Едва ли има нещо по-романтично и вълнуващо от това да гледаш как слънцето залязва зад хоризонта, да чуваш шума на морските вълни и да си направиш нощно къпане, за което ще си спомняш с умиление до края на живота си.