Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как да изберем най-добрите образователни играчки: най-доброто ръководство за родители

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 448

Как да изберем най-добрите образователни играчки

Играчките са предназначени за игра, но те могат също така да насърчават умения, които са от съществено значение за развитието на вашето дете. Една от най-възнаграждаващите части на това да си родител е да гледаш как децата ти растат, учат се и израстват като човешки същества. Защо не изберете най-добрите образователни играчки? С толкова голям избор, това ръководство ще ви помогне да изберете най-добрите образователни играчки, които да подпомогнат развитието на вашето дете.

Изберете играчки, които отговарят на интересите и способностите на вашето дете

Децата трябва да се интересуват от дадена играчка, преди да могат да играят с нея. Затова се уверете, че избирате играчки, които са подходящи за възрастта и интересите на вашето дете. В началото това може да е по подхода проба-грешка, но скоро ще откриете, какво интересува детето ви най-много. Ако детето ви обича да строи, съпоставянето на играчки, като кубчета с азбука, може да помогне за развитието на разпознаването на букви и реч. Отново се уверете, че играчките, които избирате, са подходящи за възрастта. Това е така, защото искаме децата да предизвикат себе си, без да се отегчават.

Намерете играчки, които насърчават евристична игра

Евристичната игра е сетивно изследване на „предмети от ежедневието“, които са много полезни за развитието на детето. Можете да насърчите същия вид игра чрез вашия избор на играчки, но се уверете, че могат да се използват по различни начини. Нещо повече, можете да го използвате отново и отново.

Много играчки с отворен край насърчават обучението по STEM (наука, технологии, инженерство и математика) по забавен и естествен начин. Това е умение за цял живот.

Изберете играчки, които насърчават социалните умения и играйте заедно

От ранна възраст искаме да насърчим децата си да бъдат възможно най-социални. Защото това има много общо с увереността, комуникацията и взаимодействията по-късно в живота. Избирайки образователни играчки, които насърчават развитието на социални умения, като настолни игри, пъзели, комплекти за експерименти и строителни материали, можете да научите децата на основни умения като споделяне, редуване, преговори и компромис. Докато детето ви расте, то научава различни умения за развитие, като работа в екип и решаване на проблеми.

Изберете играчки, които разпалват въображението и предоставят възможности за ролева игра

Ролевите игри са от съществено значение за децата, тъй като не само развиват креативността, но и помагат за развитието на езика и разбирането при четене. От възприемане на различни герои, разиграване на нови ситуации, общуване и разширяване на речниковия запас, играчките, които предлагат тези възможности, са страхотни за децата. Кухненски комплект, който се преструва, че е хранителни стоки, Изберете играчки като каси за хранителни стоки с измислени пари, Направи си сам и комплекти за работилница с инструменти играчки , и вашето дете веднага ще ги притежава.

Търсете настолни игри, подходящи за възрастта, които са чудесни за подобряване на математическите и езиковите умения

Настолните игри са невероятно забавни, но също така могат драстично да подобрят математическите умения на малките деца. От броене, докато се движат по дъската, до четене на въпросите и усвояване на основни стратегически умения, настолните игри могат да помогнат за развитието на математически и когнитивни умения, независимо колко пъти се играят. Само не забравяйте да избирате игри, които са подходящи за възрастта, тъй като не искате те да са твърде трудни, за да демотиворат детето ви да играе, или твърде лесни, за да не го предизвикват или да му помагат да се развива.

Изберете играчки, които насърчават изследването на реалния свят

Изследването на реалния свят е нещо, което никога не спираме да правим, дори като възрастни, така че защо да не започнем да помагаме на нашите деца да правят това отрано, за да изградят своето разбиране за света около тях? Играчки, които предизвикват децата да излизат сред природата, като бинокъл и книга за птици, комплект за хващане на буболечки или научни комплекти, наистина могат да ги въвлекат в откриването на природата, насърчавайки естественото им любопитство и желание за учене. Това ще развие безценна нагласа към света до края на живота им. Осигурявайки часове на открития, децата ще задават различни въпроси за това “как” и “защо”, които също са от съществено значение за критичното мислене.

Най-добрите образователни играчки са тези, които привличат вниманието на вашето дете и го задържат, като непрекъснато го предизвикват да изследва и открива. Само не забравяйте да се включите с тях, тъй като нищо не е по-важно за тяхното развитие от взаимодействието и свързването със семейството им, докато играят!

Снимки