Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какви акумулатори за мотори ще намерите в MAXCAR?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 550

BANNER BIKE BULL AGM YTX4L-BS 3AH 50A R+

Двуколесните МПС, като скутери, мотори, мотопеди с двигател с вътрешно горене имат електрическа система за стартиране, в основата на която стои специален акумулатор. Какво е характерно за подобни батерии и предлаганите в онлайн магазин Maxcar видове?

Какви акумулатори се използват в моторите?

Мотопедите, скутерите и подобните на тях двуколесни превозни средства се експлоатират както на равни асфалтови терени, така и офроуд. В такива случаи възникват условия на силни вибрации, промяна в позицията на мотора, при падане или друго, както и случаи на дълбок разряд, при невъзможност за стартиране от първия път.

В много случаи, такива МПС се съхраняват на открито, дори и през зимата, а както знаем, акумулаторите са чувствителни към ниските околни температури. Това изисква употребата на специално проектирани, устойчиви на подобни условия, батерии.

Какви 12V видове ще откриете в онлайн магазина на Maxcar?

Срещаните в раздела на сайта добри акумулатори за мотори са с последно поколение технология, осигуряваща максимална дълготрайност и работа в различни условия:

AGM (Absorbent Glass Mat) – осигуряват високи стартови токове, дори и в условия на ниски околни температури. Понасят нисък саморазряд и издържат безпроблемна работа в рамките на 5-10 години. Устойчиви са на до 400 зарядно-разрядни цикъла;

Calcium – приблизителният им експлоатационен период е около 5 години и са с поносимост към презареждане, тъй като издържат до 15V. Имат добро съотношение между капацитет и размери на корпуса, устойчиви са на нисък саморазряд и в 90% от случаите са необслужваеми;

GEL – отличават се с гелообразния си електролит, което им позволява оптимална работа в различна позиция на корпуса. Имат компактни размери, необслужваеми са и поддържат до 700 цикъла на зареждане-разреждане;

Lithium-Ion (Li-ion) – това са надеждни и безопасни акумулатори за мотори, издържащи до 1000 работни цикъла в широк температурен диапазон. Имат нисък саморазряд и бързо се зареждат.

Кои са важните особености при избора на подходящия?

Основните характеристики при избора на акумулатор за мотори, като стартовия ток и капацитета, трябва са свързани с препоръчаните от производителя на мотоциклета параметри. Стартовият ток е този, който е необходим за стартиране на двигателя и който батерията освобождава за кратко време. Капацитетът е количеството съхранено електричество при 100% заряд. От него зависи колко пъти ще можете да стартирате двигателя с един пълен заряд.

Препоръките са да пазарувате от специализираните онлайн магазини с голям процент потребителски отзиви и тези, които предлагат продукти от оторизираните за страната на отделните марки дилъри. Такива търговци предлагат гаранция на продуктите си.