Сливен. Новини от източника. Последни новини

Режим по време на работа - мисия възможна

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 467

Режим по време на работа - мисия възможна

Кетогенната диета, продължава да е все тъй популярна и много хора разчитат на нея за да влязат в топ форма и за да се чувстват много по-добре. Нейните варианти се увеличиха, тъй като повечето хора залагат все повече на принципа ВМ-НВ.

Този модел на хранене, се отличава с уникално висок внос на мазнини и силно ограничаване на въглехидратите в менюто.

Повечето диети са ужасно ограничаващи, за сметка на кето диетата, защото тя е достатъчно разнообразна и има доста вкусни варианти на традиционните рецепти, а най-хубавото от всичко е, че ни държи към минимално преработени храни.

Най-хубавото от всичко е, че кето диетата позволява голямо разнообразие и гъвкавост, когато става въпрос за храни, с които не е позволено да се храним редовно.

За жалост при повечето от нас всеки режим свършва в понеделник. Всички позитивни и вдъхновяващи намерения се изпаряват в момента, в който отидем на работа. Или някой колега ще ни почерпи с причина или без, а на нас ще ни е неудобно да откажем или просто няма да имаме време за нормален обяд и трябва да импровизираме, или пък просто няма от къде да вземем това, което желаем.

Естествено, когато сме в отпуска или имаме почивни дни можем спокойно да си спазваме режима, да се движим постоянно и като цяло разполагаме с достатъчно време, за да се случат желаните резултати.

Ограниченото време през делничното ни ежедневие, с фиксираното ни работно време, спазването на диет, е сякаш непосилно от където и да го погледнем. Това кара повечето от нас да се откажем още преди да сме опитали понякога.

Макар и да не ни се вярва, начин има. За постигане на перфектния тонус, добра фигура и енергия е нужно единствено да бъдем една идея по запознати и по-организирани. Ето няколко начина и идеи за обяд, как да успеем да останем в режима си и по време на работа:

Добрата закуска - Ако закусим добре (според възможностите на режима си), ще сме изпълнени със самочувствие за доброто начало на деня и така ще бъдем по-стимулирани да успеем до края на деня да спазим всичко по режима.

Планиран обед - Голяма част от излишно поетите калории през деня идват от неподходящата храна, която хапваме на обяд, а понякога дори не ползваме и обедната си почивка, а хапваме в движение вършейки нещо друго. За да си помогнем е добре да не се лишаваме от обедната си почивка и да подреждаме така работата си, че да излезем навреме. 30 минути са достатъчни за качествен обяд.

Храна от вкъщи - Това е топ решение за успешно спазена диета всеки ден, когато сме на работа. Приготвянето на храна у дома ни дава пълен контрол върху режима и спазването му. Знаем как е приготвено, колко количество сме приели, а най-хубавото е, че можем да превърнете това в цял ритуал и успеха ни е в кърпа вързан.

Ето две чудесни кето рецепти за приготвянето на вкусен обяд за работното място:

Салата с риба тон

Необходими продукти:

● 280 г риба тон

● 1 авокадо

● 1 стрък целина

● 3 с. л. домашна майонеза

● 1 с. л. прясно изстискан сок от лимон

● 100 г краставица

● 1 връзка магданоз (около 50 г)

● 1/4 ч. л. сол

● 1/4 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Изплакнете и подсушете зеленчуците. Нарежете на ситно краставицата и целината.

2. Отделете половината от магданоза, след което добавете останалите съставки в голяма купа.

3. Смесете всичко заедно, като пасирате авокадото предварително. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Кето „чийзбургер“ в айсберг

Необходими продукти:

● 170 г бекон

● 120 г гъби печурки

● 450 г телешка кайма

● 110 г сирене чедър, настъргано

● 220 г айсберг (с отделени е почистени листа)

● 110 г чери домати

● Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

● Гответе бекона в тиган на среден до силен огън за 10-15 минути. След като стане хрупкав и златист, го извадете с решетъчна лъжица върху салфетка.

● Сотирайте гъбите в мазнината от бекона за 6-7 минути. След като гъбите покафенеят, ги извадете от тигана.

● Запържете месото в тиган за около 7-10 минути. Подправете със сол и черен пипер.

● Подредете листата на айсберга и сложете в тях месото, гъбите, бекона, доматите и настърганото сирене чедър.

Източник на изображение: pexels.com