Сливен. Новини от източника. Последни новини

Избор на плажна рокля и бански и как това ни гарантира моден успех?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 377

Плажна рокля

Перфектният външен вид, съчетан с комфорт, е гаранция за успешна ваканционна почивка. Разнообразието от кройки и цветове ви позволява да изберете бански костюм, който да отговори на всички очаквания на бъдещата си притежателка. Класически или изтънчени, в приглушени или ярки цветове – какъв тоалет ще изберем зависи само от индивидуалните ни предпочитания. Струва си да се отбележи, че в момента на върха са както бикините от две части, така и целите бански костюми.

Цветен световъртеж на плажа

Плажната мода привлича все повече женско внимание. Дизайнерските тоалети привличат вниманието на представителките на нежния пол и им позволяват да се чувстват изключително привлекателни под слънчевите лъчи. Пълни с цветове, съобразени с тялото, те разкриват неговата възвишена красота. Наскоро по световните модни подиуми се появиха целите бански костюми, съчетаващи пастелни цветове, подчертаващи романтичната личност на притежателките си. Съперник на тях са костюми в изключително ярки неонови цветове, много често украсени с флорални мотиви. Въпреки това униформените решения също са феноменални, сред които бялото и тъмносиньото са лидери.

Костюм, съобразен с вашите очаквания

Правилно подбраният бански е гаранция за моден успех. Ето защо дамите с малки гърди трябва да обърнат внимание на тоалети с моделиращ сутиен push-up, който идеално ще подчертае очарованието на тяхната фигура. За жени с големи гърди идеалното решение ще бъде сутиен с меки или полуподплатени чашки, с широки презрамки и странични банели. Заслужава да се отбележи, че сутиените с презрамки около врата оптически разширяват раменете, поради което не са добра идея за жени със силует на обърнат триъгълник. Представителките на нежния пол с по-женствени форми, които се опитват да прикрият изпъкналия си корем, ще оценят целите бански костюми. Това е чудесен начин да изваете фигурата си и да скриете дребните недостатъци на красотата.

Избор на плажна рокля

Когато избирате ексклузивни плажни рокли , струва си да обърнете внимание на тъканта, от която са направени. Хубаво е да е лек и ефирен. Естественият материал го съхне по-бързо. Освен това се отличават с различни ръкави. Могат да бъдат с презрамки или без. Испанското деколте е особено модерно. Късите ръкави трябва да са по-широки и по-свободни. По този начин ще предотвратите прекомерното изпотяване. Синтетичният материал, от друга страна, ще работи добре с мини или миди рокли.

мини или макси?

В магазините за дрехи можете да намерите различни кройки, както за тънки, така и за пухкави плажни рокли също са с различна дължина. Струва си да експериментирате. Дългата плажна рокля ви позволява да покриете почти цялото тяло под лека и удобна материя. Между другото, предпазва кожата от слънчево изгаряне. Може да се комбинира със сандали, кошница за плаж или шапка с широка периферия. Те идват под формата на:

с къси ръкави

на презрамки

с корсет

От друга страна, за да разкриете повече от тялото си, можете да изберете мини модела. Може да прилича на пончо и да бъде вталена или свободна. Най-популярни са моделите с тънки презрамки и голямо деколте. Добре че все още имат изрезки на гърба. Краката оптически ще удължат сандалите на клин. Завършете визията с лента за глава.

Как да носим бяла плажна рокля?

Предимствата на бялата плажна рокля включват комфорт при носене. В него е много по-хладно, отколкото в тъмния модел. Нещо повече, по него няма да се виждат петна от пот. Трябва да се комбинира с бели или голи бикини. По-добре е да се откажете от цветен бански костюм. Сандалите с връзки ще бъдат идеални за това. Те ще бъдат особено видими с мини или миди дължина. Също така не забравяйте за сламена шапка, чанта-кошница или слънчеви очила, закачени на верига. От бижутата изберете гривна за глезена.

Цвят и материал

Плажните рокли могат да бъдат в един или повече цвята. Те могат да бъдат изцяло розови или бели, с широки ивици в един цвят или с различна наситеност, например омбре. Моделите с шарки са най-популярни. Изберете райе, цветя, екзотични мотиви или арабески. Струва си да изберете ориенталски, многоцветни тъкани. По-добре е обаче да избягвате тъмните цветове, като черно или тъмносиньо. Каки би било много по-добре. Добро решение ще бъдат бели, пастелни или многоцветни модели.

От своя страна материалът трябва да е естествен. Добре е да е дишаща и да позволява свобода на движение. Изберете лен, камбрик или коприна. Изработени са и от изкуствени материали като вискоза или лиоцел.

Или може би плажна туника?

Вместо парео може да заложите на плажна туника. Практично е, защото може да се използва като халат в хотела. Ще бъде стилен аксесоар. Дамските облекла от този тип се предлагат в богата цветова гама. Ето защо туниката може лесно да се съчетае с бански костюм.

Какви аксесоари да изберете?

В допълнение към бански костюм или рокли за бански костюм, както и парео, струва си да вземете на почивка:

шапка - например сламена шапка или козирка

шал

очила

плажна чанта