Сливен. Новини от източника. Последни новини

Спортуване навън – подходящи дейности за пролетта

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 348

Спортуване навън – подходящи дейности за пролетта

Физическите и психическите ползи от упражненията са огромни, но знаете ли, че можете да се възползвате максимално от тях, като тренирате сред природата, а не на закрито? Редовното спортуване навън може да e в помощ за предотвратяването на сериозни здравословни проблеми като сърдечни заболявания, артрит, депресия, тревожност, затлъстяване и др. Тъй като упражненията на открито ви се предлагат безплатно от природата, можете също да спестите много средства, в сравнение с тренировките във фитнеса.

Продължете да четете, за да разберете кои са двете най-добри пролетни дейности, подходящи за всеки!

Поход в планината

Покрай пробуждането на природата през пролетта, излизането навън за поход може да бъде глътка свеж въздух - буквално. Цялостно, пешеходният туризъм е чудесен начин да се упражнявате и идва с допълнителни предимства като подобряване на настроението ви. Той може да бъде в помощ при регулирането и предотвратяването на множество други потенциални медицински състояния. Разходката, сама по себе си, ще бъде тренировка за долната част на тялото ви, но ако носите тежка раница, тя може да натовари цялата ви мускулатура.

Може да регулирате интензитета на тази физическа дейност като подберете подходящ терен и времетраене, съобразени с вашите възможности. Не се страхувайте от предизвикателство, но бъдете винаги подготвени:

Облечете се на слоеве.

Можете бързо да прегреете, след като пулсът ви се ускори. Подберете подходящи спортни суичъри за мъже, които лесно можете да свалите, когато тялото се загрее.

Останете хидратирани.

Говорейки за прегряване, това може да доведе до дехидратация, дори при студено време. Винаги носете голяма бутилка вода, която може да служи и като допълнителна тежест.

Опознайте заобикалящата ви среда.

Предварително проучете терена и се уверете, че сте заредили мобилния си телефон. Ако сте сами, нека задължително някой знае къде и кога отивате.

Освен, че е добра форма на упражнение, разходката сред планината носи и други ползи за здравето, като понижаване на кръвното налягане, подобряване на съня и психичното здраве. Така че, облечете спортния си екип, вземете бутилка вода, слънцезащитен крем и малко храна, и се запътвайте към най-близките планина или парк!

Колоездене

Редовното колоездене е един от най-добрите начини за намаляване на риска от здравословни проблеми, породени от обездвиженото ни ежедневие. Карането на велосипед е физическа активност с нисък интензитет, която е подходяща за хора от всички възрасти, от малки деца до пенсионери. Освен това то е приятно, бюджетно и чудесен начин да щадите околната среда, в случай, че го използвате за транспорт.

Може да посетите близка забележителност, съседен град или просто да карате безцелно, наслаждавайки се на заобикалящия ви пейзаж. Подгответе се за изненадващото време и високите скорости с мъжка ветровка Quick Line, и започнете вашето приключение на колела!

Карането на велосипед е:

Добра мускулна тренировка – Колоезденето натоварва всички основни мускулни групи, докато въртите педалите.

Лесно и достъпно – За разлика от някои спортове, колоезденето не изисква високи нива на физическа подготовка и умения. Шансът за нараняване и контузии също е много по-малък от този при повечето други форми на упражнения.

С регулируем интензитет – То може да започне да се извършва с много ниска скорост и да се надгради до тежка физическа тренировка, в зависимост от вашия прогрес.

Забавно бягство от ежедневието – Карането на колело събужда в нас детския приключенски дух и може да бъде чудесен начин да прекарате пълноценно време с близките си.

Природосъобразно – Ще бъдете в помощ и на природата, не само на здравето си. Придвижването с кола, освен по-скъпо, замърсява въздуха с отделените вредни емисии.

Един от начините да съчетаете редовните тренировки с начина си на живот е да карате колело до работа. Над милиард души по света използват велосипед ежедневно – за развлечение, тренировка и превоз. Защо да не бъдете един от тях?

За да сте здрави и във форма, трябва да сте физически активни. Ако работите или учите, вероятно прекарвате часове на закрито пред компютъра и под изкуствено осветление. Спортът навън е чудесен начин да споделяте време със семейството и приятелите си, и да избягате от напрегнатото ежедневие. Възползвайте се от хубавото пролетно време преди летните жеги да вземат превес. Станете от дивана и се насладете на природата за един по-здравословен и щастлив начин на живот.