Сливен. Новини от източника. Последни новини

4 идеи за балансирана веган закуска

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 463

4 идеи за балансирана веган закуска

Започнете деня си правилно с тези вкусни идеи за веган закуска! Веган менюто е разнообразно и доста лесно за организиране, като също така гарантира известно разнообразие между различните ястия. Случва се да поискаме нещо различно от това, което сме свикнали да приготвяме всяка сутрин, освен чаша чай, кафе или плодов сок, което да поставим на масата.

Тук искаме да ви дадем няколко съвета, така че както другите хранения, закуската също да стане разнообразна и изненадваща, за един чудесен и енергизиращ старт на деня. Запознайте се с нашите 4 бързи и лесни рецепти, които можете да приготвите с няколко много често срещани съставки.

Овесени ядки

Приготвянето на овесена каша не е задължително да бъде сложно. Просто вземете стъклено бурканче или купа, смесете овесени ядки, растително мляко или веган йогурт и добавете любимия си подсладител, например кленов сироп, за да е сладко. Разбъркайте сместа, затворете буркана и я оставете да престои до следващата сутрин. На сутринта ще имате здравословна, засищаща и питателна закуска, без да е необходимо да готвите. Освен това можете да персонализирате тази основна рецепта, за да отговаря на вашите предпочитания - добавете канела, семена от чиа, фъстъчено масло, парченца черен шоколад, сушени плодове, какао или конфитюр, за да направите овесената каша още по-вкусна. С толкова много възможности за избор, овесената каша може да бъде вълнуваща и питателна закуска всеки ден.

Запечена овесена каша

Подобрете сутрешния си режим с този вкусен вариант на класическата овесена каша. Печената във фурната версия ви дава хрупкава и ароматна “торта”, подобна на брауни. Ето как да я приготвите: в купа смесете овесените ядки, канелата, парченцата шоколад, щипка сол, добре настърган морков и сушени плодове като стафиди, ако желаете. След това разбъркайте течните съставки - растително мляко, подсладител и ленено яйце (заместител на яйцата, който се приготвя от ленено семе и вода). След като всичко е смесено, изсипете сместа върху добре намазнена тава или лист за печене с незалепващо покритие и я изпечете на 180 градуса за 25-30 минути. Вашето вкусно, хрупкаво и ароматно лакомство от овесени ядки е готово за консумация.

Палачинки

Почитатели сте на вкусните американски закуски? Защо да не заложите на веган опции за закуска? Това е изключително лесно и може да се направи само за няколко минути. Просто смесете 130/150 грама пълнозърнесто брашно, пакетче бакпулвер, щипка сол и предпочитания от вас подсладител (течен или твърд). След това добавете поне 300 мл растително мляко и разбъркайте добре сместа. Можете да добавите и малко есенция на вкус, например ванилия, за допълнителен щрих към ястието.

След като сместа е готова, загрейте тиган с незалепващо покритие и пригответе първата палачинка. Опитайте се да ѝ придадете класическата кръгла форма. Гответе по една минута от всяка страна и сервирайте - например сладко, разтопен шоколад или кленов сироп.

Пудинг с чиa

Пудингът от чиа е вкусна и здравословна закуска, която може да се приготви само за няколко минути. Необходими са ви само две супени лъжици семена от чиа и любимото ви мляко на растителна основа. Просто разбъркайте и след това добавете какао, канела и ванилия за овкусяване. Поставете сместа в контейнер или буркан и украсете с пресни плодове. Не само се приготвя бързо и лесно, но и е пълна с хранителни качества, за да ви помогне да започнете деня си правилно.

Започнете деня си правилно с тези 4 идеи за балансирана веган закуска. Сбогувайте се с притеснението, че ще пропуснете здравословна и вкусна сутрешна закуска – от пудинг, до различни веган вариации на палачинки, можете да се насладите на разнообразието и вкуса на веганския начин на живот, без да правите компромис с аромата или хранителните стойности. Бъдете креативни и превърнете сутрешното си хранене в преживяване, което да очаквате с нетърпение.