Сливен. Новини от източника. Последни новини

Трансферното лято е в ход - какви сделки ни очакват?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 372

Трансферното лято е в ход - какви сделки ни очакват?

Време е за футболни сделки на европейския пазар - трансферното лято вече стартира и има основания да очакваме наистина интересни събития. В периода между два клубни сезона срещаме множество информации за това какво търсят клубовете на пазара и кои футболисти могат да сменят отборите си. Често става дума за чисти спекулации, между които трябва да се отсеят и реалните факти. Сред най-достоверните източници у нас по отношение на трансферните процеси можем да посочим спортната медия 7Sport, благодарение на която любителите на футбола могат да открият кои са най-пресните сделки и какви са предстоящите трансфери с действителни шансове да се осъществят.

Големи фигури напуснаха европейския футбол

Това, че главните действащи лица на континенталната сцена ще се сменят, се вижда от имената на звездите, които поемат към нови дестинации извън обхвата на УЕФА. Да започнем с това, че Лионел Меси напусна ПСЖ, но вместо да се завърне в Барселона, както се очакваше, се насочи към Интер Маями. Финализирането на тази сделка се проточи, но самият аржентинец обяви, че в Европа няма да играе за друг тим освен за каталунците. Карим Бензема пък приключи с дългата си и успешна служба в Реал Мадрид, за да продължи кариерата си в Саудитска Арабия, където по-рано се озова бившият му съотборник при “Лос Бланкос” Кристиано Роналдо. Към тази азиатска страна пое и доскорошният стълб в халфовата линия на Челси Нголо Канте.

Когато фокусираме вниманието върху това, което се случва на Стария континент, то отново “сините” от Лондон за момента успяват да спечелят вниманието с някои ходове, които предприеха. На “Стамфорд Бридж” вече привлякоха Кристофър Нкунку от РБ Лайпциг. В същото време се разбра, че Кай Хаверц е на път да си тръгне от Челси, като смени само квартала и премине в друг отбор от британската столица - Арсенал. Но тъй като “сините” от Лондон харчеха сериозно и в предишните трансферни периоди, а това не им донесе кой знае какъв успех, засега на тези сделки се гледа с известен скептицизъм.

Всички чакат следващия ход на Реал Мадрид

Когато говорим за Кралския клуб, винаги се очакват големи сделки. И една такава вече стана факт, след като на “Бернабеу” привлякоха Джуд Белингам от Борусия Дортмунд. Но основният въпрос е кой ще замени напусналия голмайстор Карим Бензема. Реал взе един нападател в лицето на Хоселу от изпадналия Еспаньол, но никой не смята, че това е достатъчно. Още повече, че испанският национал получи №14, а деветката остана вакантна.

Интересни събития се очакват и в другия иберийски гранд - Барселона. С шампионите на Ла Лига се свързва името на Илкай Гюндоган, който спечели Шампионската лига с Манчестър Сити. Каталунците ще преследват и други големи имена, за да направят силен отбор за Европа, въпросът е обаче доколко ще им позволи финансовото състояние да наддават с конкуренцията.

Няма съмнение, че тепърва предстоят интересните трансфери в Англия. Освен преминаването на Нкунку в Челси вече може да се отчете и това, че Ливърпул привлече световния шампион с Аржентина Алексис Макалистър. Но тепърва предстои да видим какви ходове ще предприемат Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

В Италия засега е тихо, като е по-вероятно силните играчи в Серия А що се отнася до привличане на нови звезди от други първенства. А в Германия Байерн Мюнхен си напазарува футболист на основния си конкурент Борусия Дортмунд - португалския национал Рафаел Герейро. Предстои да видим и как ще действа ПСЖ, след като се раздели с най-голямата звезда на световния футбол. Така че най-интересното на футболния пазар се задава тепърва.