Сливен. Новини от източника. Последни новини

3 признака, че вашето обзавеждане за баня е демоде

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 9 месеца | 408

pixabay.com

Тенденциите в интериора на банята се сменят ежегодно. Това обаче съвсем не означава, че е необходимо да обновявате нейната визия на всеки 12 месеца. Подобно решение би ви струвало твърде много пари и усилия. Обмислете смяна на наличното обзавеждане на баня, само ако то видимо вече е демоде.

Следващите три признака, определено, крещят за промяна в банята.

Стерилна белота от пода до тавана

Чисто бялата баня е остарял тренд, който трябва да избягвате или да актуализирате, ако го гледате вече няколко поредни години вкъщи – съветват от smartcare-bg.com. В началото на века тази концепция наистина беше много популярна и интериорните специалисти у нас я изповядваха като религия.

Неслучайно повечето апартаменти от първите жилищни сгради ново строителство у нас разполагат именно с такава баня. В днешни дни обаче тя търпи сериозни критики сред дизайнерите. По-практичните експерти в областта препоръчват на собствениците да разчупят чисто бялата обстановка с нови осветителни тела в контрастиращ тъмен нюанс, монтиране на дървени шкафове за баня в земен цвят или добавяне на ярки цветни декори.

Вана с огромни размери

За късмет на всички притежатели на маломерните бани голямата вана вече не е на фокус в интериорния дизайн. Точно обратното – специалистите препоръчват много по-практични идеи и варианти да поместите всичко необходимо в малкото помещение. Така например, от Smart Care съветват монтиране на малка вана, която визуално да създава същия впечатляващ ефект като голямата, като се отдели с интересен параван за вана от матово стъкло или със сгъваем механизъм.

Сбогом на гранита!

Дълги години този солиден строителен материал бе в основата на всяко модерно обзавеждане на баня. Гранитът винаги е бил символ на лукса и благополучието. И в това няма нищо странно. Гранитът е изключително скъпа придобивка за интериора на което и да е помещение у дома, особено в рисковата с високата си влажност баня.

През 2023-та година в интериорния дизайн обаче все по-често наблюдаваме тенденцията да се преминава към по-практични опции за обзавеждане. Ето защо вместо гранит, днес се препоръчва облицовка и елементи от гранитогрес, който е в пъти по-евтин, по-лесен за поддръжка и позволява много повече гъвкавост в изграждане на оригинален и артистичен интериор.

Както виждате не е задължително да предприемете цялостен ремонт, за да осъвремените своята баня. Можете да промените само част от нейното обзавеждане и напълно да трансформирате нейната обстановка.

Разбира се, най-лесният начин за целта е да използвате помощта на интериорен дизайнер за бани, както и асортимента на търговец с доказала се репутация на пазара с продукти за баня.