Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вземете кредит без да ангажирате познати

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 9 месеца | 400

Бързи кредити

Когато имаме спешна нужда от пари, често търсим фирми, които предлагат бързи кредити и могат да ни отпуснат желаната сума. Тези компании са познати със своето гъвкаво отношение към клиентите, като често те предлагат онлайн кредити дори и на хора без доказуем доход или с лоша кредитна история. За да намалят своя риск, тези фирми често изискват нещо допълнително от клиентите си, като например предоставяне на поръчител, банкова гаранция или лице за контакт.

Какво е лице за контакт?

Лицето за контакт е човек, с когото кредитната компания може да се свърже и да потърси информация за клиента. Това лице няма нужда да посещава офиса на компанията или да подписва документи, но се използва като допълнителен контактен канал, чрез който фирмата може да провери информацията, предоставена от клиента. Кредитните консултанти обикновено питат лицето за контакт за някаква информация. Тя най-често е дали познава клиента, знае ли къде работи, както и дали е надежден и доверен човек.

Солидарният длъжник (поръчител, гарант) е съвсем различно понятие. Това е човек, който поема задължението да плаща за заема, ако клиентът спре да го прави. Това лице е предоставено от кредитния получател и преминава през различни проверки от страна на финансовата компания. За фирмата е важно да установи кредитоспособността на солидарния длъжник, както и да провери неговата кредитна история и други финансови фактори. Поръчителят подписва документи и се съгласява да поеме финансовия риск, ако клиентът не успее да плати заема си.

Някои хора обаче търсят бърз кредит без лице за контакт. Това може да се дължи на желанието им да запазят личната си информация в поверителност и да не притесняват близките си със своите финансови проблеми. При този вид кредитиране, те носят целия риск и отговорност за изплащането на заема без подкрепа от трето лице.

Как да кандидатствате за бърз кредит срещу лична карта:

- Бъдете внимателни и не прибързвайте

Точността е от съществено значение. За да получите парите по-бързо, трябва да попълните формата за кандидатстване внимателно. Избягвайте грешки, които биха могли да доведат до отхвърляне на вашето приложение и удължаване на процеса. Ако кандидатствате онлайн обръщайте внимание на всякакви съобщения за грешка, които се показват при неправилно въведени данни. Постарайте се да намерите спокойно място, където никой няма да ви разсейва докато извършвате процеса.

- Изберете подходяща кредитна компания

Съществуват много небанкови институции на пазара, но не всички от тях са надеждни. Проверете дали компанията е легална и има добра репутация, за да се предпазите от измами.

- Подгответе личната си карта

Проучете внимателно вашите приходи и разходи, свързани с воденето на домакинството. Преценете размера на вашите настоящи задължения. Уверете се, че сте написали коректен номер на вашата банкова сметка, актуален телефонен номер и имейл адрес.

Ако нямате профил в сайта на кредитора и той предлага такава възможност, създайте си такъв и намерете офертата за кредит, която най-добре отговаря на вашите нужди. Когато сте готови, изберете форма за проверка на самоличността си.

Преди да решите да използвате кредитен продукт, е важно да се запознаете с него. Прочетете внимателно всички документи, които подписвате, и задавайте въпроси на своя кредитор.

Едно от големите предимства на небанковите заеми е, че те могат да бъдат използвани по начин, който отговаря на индивидуалните нужди на клиента. Те могат да покрият неотложни разходи или да помогнат за реализиране на по-дългосрочни цели. Не е задължително да обяснявате как ще използвате заемните средства. За кредитора е важно само да се гарантира, че ще бъдат върнати в срок.

Има различни възможности за вземане на небанков кредит - може да изберете онлайн кредит или да кандидатствате в офиса на компанията. Ако желаете онлайн кредит веднага може да видите повече информация тук https://lendup.bg/chesto-li-imash-neobhodimost-ot-onlain-kredit-vednaga/ . Препоръчително е да проучите различните кредитни компании и да изберете тази, която най-добре отговаря на вашите нужди, след което да подадете заявка.

Ако получите отказ, не се отчайвайте, а потърсете други възможности за финансиране. Различните финансови компании имат различни политики за одобрение, някои от които може да бъдат по-либерални от други.

Важно е да сме внимателни при подписването на договори за заем, да прочетем условията внимателно и да сме наясно със задълженията и сроковете за плащане. Също така, е от значение да сме коректни и своевременни във вноските си, което ни дава възможност да получим по-изгодни условия за кредитиране в бъдеще и да поддържаме добра кредитна история.