Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD Radeon PRO W7600 и W7500

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди 9 месеца | 584

AMD logo

4 август 2023 г. - AMD анонсира две нови допълнения към серията графични продукти AMD Radeon PRO W7000: графичните карти за работни станции AMD Radeon PRO W7600 и AMD Radeon PRO W7500. Те са проектирани да се справят с основните работни натоварвания в редица професионални направления като медии и развлечения, дизайн и производство и архитектура, инженерство и строителство и др.

Новите карти използват революционната технология AMD RDNA 3 и са оптимизирани да предоставят висока производителност, стабилност и забележителна ефективност. Снабдени с 8 GB бърза GDDR6 памет за безпроблемна поддръжка на задачи с интензивно използване на данни и позволяване на рейтрейсинг рендиране с отлична детайлизация и реализъм, тези решения предлагат редица ключови характеристики:

• Архитектура AMD RDNA 3 – Включва изчислителни модули с подобрен дизайн, обединяващи рейтрейсинг и AI ускорители, с второ поколение AMD Infinity Cache технология и второ поколение рейтрейсинг технология. Тя също така предлага оптимизации за AEC, D&M и M&E работни потоци за 3D моделиране, анимация, изобразяване, редактиране на видео и обща многозадачност.

• Специализирано AI ускорение – Новите AI инструкции и повишената пропускателна способност с AI осигуряват над 2 пъти повече производителност от предишното поколение RDNA 2 архитектура.

• AMD Radiance Display Engine с DisplayPort 2.1 – С поддръжка на 12-битови HDR цветове и над 68 милиарда цвята, изходите на дисплея поддържат дисплеи от следващо поколение и опции за конфигуриране на няколко монитора, създавайки ултра-потапяща визуална среда.

• Оптимизирана производителност на драйвера и сертифициране за професионални приложения – AMD продължава да работи с водещи доставчици на професионални софтуерни приложения по цялостна програма за сертифициране на приложенията и за да гарантира, че графичните карти AMD Radeon PRO са създадени за натоварващи 24/7 среди и са тествани, за да отговарят на изключителни стандарти.

AMD Radeon PRO W7600 и AMD Radeon PRO W7500 ще бъдат налични през третото тримесечие на 2023 г. от глобалните търговски вериги с крайни цени (за САЩ) от $599 и $429 щатски долара. Наличието на продукта в OEM работни станции и асемблирани системи се очаква по-късно тази година.