Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD демонстрира как иновациите и партньорствата движат напред корпоративната отговорност

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди 8 месеца | 506

— Енергийно ефективните, високопроизводителни продукти на AMD и задълбоченото сътрудничество помагат за решаването на най-важните глобални предизвикателства —

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 24 август 2023 г. — AMD (NASDAQ: AMD) публикува днес своя годишен доклад за корпоративната отговорност (КО), описващ напредъка към целите, обхващащи екологичната устойчивост, дигиталното въздействие; отговорността към веригата за доставки, разнообразието и принадлежността. В продължение на 28 години AMD докладва за своите КО програми и инициативи и това е първият доклад на компанията, включващ екологични и социални данни от последните придобивания.

AMD проведе нова оценка на значимостта за околната среда, социалните отношения и управлението (ESG) през 2023 г., за да определи своите най-важни проблеми в корпоративната отговорност въз основа на потенциалното им въздействие върху бизнеса и потенциалното въздействие, което бизнесът има върху обществото и околната среда, известно като „двойнa значимост." Оценката потвърди съществуващите фокусни области, включително теми като енергийната ефективност на продукта, разнообразието, принадлежността и включването; отговорното снабдяване и правата на човека във веригата на доставки. Отговорният изкуствен интелект (AI) и използването на продуктите се появиха като нови проблеми със силно въздействие както върху AMD, така и върху обществото. AI е огромна възможност, която идва с уникални предизвикателства, и AMD се ангажира да работи с индустрията за иновации и внедряване на AI за добро, като същевременно намалява рисковете.

Основните акценти от тазгодишния доклад включват:

• Ускоряване на устойчивите изчислителни среди: Полупроводниците играят важна роля в глобалния отговор на климатичната криза, движейки напред критично важни изследвания и позволявайки реализацията на по-енергоефективни устройства. Тъй като търсенето на високопроизводителни изчислителни среди (HPC) се ускорява, консумацията на енергия на процесора е от решаващо значение. AMD дава приоритет на иновациите, които подобряват както производителността, така и устойчивостта на околната среда чрез целта си да осигури 30-кратно подобрение на енергийната ефективност в процесорите и ускорителите за AI-обучение и HPC до 2025 г. За 2023 г. AMD е на път да постигне 13,5-кратно подобрение спрямо базовата 2020 г., вземайки за пример конфигурация от четири AMD Instinct™ MI300A APU, които ще бъдат пуснати по-късно тази година.

• Намаляване на емисиите на парникови газове: AMD също има за цел да адресира проблемите с изменението на климата чрез намаляване на емисиите на парникови газове в своите операции и сътрудничество с директни доставчици и клиенти. През 2022 г. AMD постигна 19% намаление на преките и непреките емисии в сравнение с 2020 г. В съответствие с целите на AMD, 70% от директните производствени доставчици на компанията имат обществени цели за емисиите на парникови газове и 68% са произвели възобновяема енергия през 2022 г.

• Партньорство по цялата верига на стойността: AMD работи с доставчици и партньори, за да се справи с проблемите на екологичната устойчивост и правата на човека във веригата на стойността на полупроводниците като член-учредител на Semiconductor Climate Consortium и Responsible Business Alliance. През 2023 г. AMD завърши и първата си оценка на значимостта на правата на човека, за да подобри своята стратегия за правата на човека.

• Усъвършенстване на представителството и STEM образованието: AMD иска да отиде отвъд представителството, за да бъде лидер в сред компаниите за полупроводници без заводи, за приобщаване и развиване на недостатъчно представени таланти като жени на инженерни позиции. Важно е, че задържането на жени инженери остава силно в компанията и огромен процент от работещите в бранша твърдят, че AMD създава среда, в която хора с различен произход могат да успеят. AMD също така е ентусиазирана да даде възможност на следващото поколение иноватори и продължава да инвестира в STEM образование чрез партньорства с университети, K-12 преподаватели и организации с нестопанска цел.