Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работно облекло за заведения: ето какво трябва да знаете

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 7 месеца | 351

Работно облекло за заведения: ето какво трябва да знаете

За всеки кетъринг бизнес, от малко кафене до огромен ресторант, има строги санитарни норми и стандарти. Важен елемент от тези стандарти са, разбира се, е качественото работно облекло за обслужващия персонал.

Относно важността на избора на правилната униформа за персонала

Униформата на обслужващия персонал е много важно, защото той е образът на вашето заведение. Не само главният готвач на заведението, но и всеки, който работи в кухнята и в залата, трябва да покаже с целия си външен вид, че тук не е случаен човек. Посетителите трябва да видят спретнато облечени, самоуверени хора, професионалисти в работата си. Униформата трябва да е отражение на вътрешния дух на институцията и нейната корпоративна идентичност. В същото време е много важно да запомните, че въпреки че дизайнът на дрехите е от голямо значение, качеството също трябва да бъде на преден план. Освен това униформите за персонала на ресторанта са подложени на ежедневна употреба и изискват често пране.

Основните изисквания към облеклото на ресторантьорите:

• качество,

• износоустойчивост,

• устойчивост на често (обикновено ежедневно) пране.

• дишащи и леки материи

Последната точка е много важна и трябва да се помни. Удобното и дишащо работно облекло поддържа телесната температура нормална както в горещата кухня, така и в залата за обслужване на клиенти.

Особено предизвикателство за дизайнерите на работно облекло са униформите за бармани и администратори на ресторанти. Представителите на тези професии са истинското лице на институцията, те трябва постоянно да блестят и да демонстрират най-високо ниво. Администраторът трябва да е облечен в делова и елегантна униформа, барманът - в стилна и изчистена. Всеки елемент от такива дрехи е обмислен и не е случаен.

Ако вашият ресторант или друг тип заведение за хранене се нуждае от облекло за работа за обслужващия персонал, не е трудно да намерите качествени модели. Въпреки това, може би по-ефективен вариант е индивидуалното шиене на униформи за вашите служители, което ще вземе предвид анатомичните особености на всеки служител и, разбира се, корпоративния стил на институцията.

Източник: album.bg

Източник на изображението https://www.freepik.com/