Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD FidelityFX Super Resolution 3 се появи за първи път в игрите Forspoken и Immortals of Aveum

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди 7 месеца | 443

AMD logo

2 октомври 2023 г. - Forspoken и Immortals of Aveum са първите игри на пазара с технологията AMD FidelityFX Super Resolution 3, която предоставя сериозни подобрения на производителността както при естествената разделителна способност, така и с временно вдигане качеството на изображението/честотата на кадрите. AMD FSR 3 позволява кадрови честоти, които преди се смятаха за непостижими в най-натоварващите системите игри.

В допълнение към другите 10 предварително обявени игри с FSR 3, AMD съобщава за още две, които ще добавят FSR 3 в бъдеще - EVE Online и Pax Dei.

Повече информация за AMD FidelityFX Super Resolution 3, включително неговия нов режим „Native AA“ и други, можете да намерите тук и в новия блог на компанията тук. В допълнение, по-задълбочена техническа информация за AMD FSR 3 е достъпна на GPUOpen тук.

При тестове на производителността на AMD FSR 3, AMD препоръчва да се използва AMD OCAT (Open Capture and Analysis Tool). Този инструмент току-що беше актуализиран, за да поддържа напълно игрите с AMD FSR 3. Най-новата версия може да бъде изтеглена тук.

Освен това, AMD предоставя възможност за ранен преглед на най-новата версия на AMD Software: Adrenalin Edition. Геймърите получават шанс да прегледат предстоящата, базирана на драйвер версия на технологията AMD Fluid Motion Frames (AFMF). AFMF позволява на потребителите на графични карти от серия AMD Radeon RX 7000 да вдигнат кадровите скорости с технология за интерполация на кадри в хиляди заглавия на DirectX 11 и DirectX 12 игри. Геймърите могат сами да тестват AFMF и да предоставят обратна връзка директно към AMD чрез инструмента за докладване на грешки.

Информация за функцията AMD Fluid Motion Frames и драйвера за предварителен преглед можете да намерите тук.