Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състояние на общите ценности на ЕС в България: Евродепутати ще посетят София

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Европейски съюз | преди 6 месеца | 378

Европейският парламент

Делегация на комисията по граждански свободи на ЕП ще посети България на 12 и 13 октомври, за да оцени състоянието на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права.

Членовете на ЕП ще пристигнат в София на 12 октомври, четвъртък, като се предвиждат срещи с министър-председателя Николай Денков и няколко министри; с президента Румен Радев; висши служители на министерствата на правосъдието и на вътрешните работи; както и с представители на гражданското общество и медиите. Тук можете да намерите подробна програма за посещението на делегацията, в която участват:

София ин'т Велд (Renew, Нидерландия - председател на делегацията)

Елена Йончева (С&Д, България)

Ерик Маркварт (Зелените/ЕСА, Германия)

Клеър Дейли (Левица, Ирландия)

Пресконференция в София

В петък от 15.00 ч. (местно време) в Дома на Европа в София, ул. Г. С. Раковски No 124, ще се проведе пресконференция с участието на председателя на делегацията на ЕП София ин'т Велд (Renew, Нидерландия). Ще бъде осигурен превод на български и английски език. Представителите на медиите, които желаят да присъстват на пресконференцията, могат да се регистрират на следния линк: https://shorturl.at/aCYZ2</a>.

Контекст

Работното посещение в България се организира в рамките на компетенциите на комисията по граждански свободи на Европейския парламент (LIBE) и в съответствие с мандата на работната група по въпросите на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права (DRFMG) към тази комисия. Целта на посещението е да бъдат направени преглед и оценка на последните развития в страната във връзка с дейността на работната група, посветена на ситуацията в България.