Сливен. Новини от източника. Последни новини

Топ 10 най-добри презервативи 2023

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 6 месеца | 611

Топ 10 най-добри презервативи 2023

Интимните взаимоотношения между партньорите са нещо красиво, което може да се превърне в проблем при липса на внимание и незаинтересованост. Качествената контрацепция предпазва както жените, така и мъжете от нежелана инфекция в интимната зона. Употребата на презервативи отдавна не се свързва единствено с предотвратяване на нежелана бременност. Защо да ги използваме на ежедневна база и кои са най-добрите презервативи, вижте в следващите редове.

Презервативи за интимно здраве

Едни от най-големите предимства на съвремието ни са свободата на словото и достъпа до всякакъв тип информация в интернет пространството. Благодарение на привилегията да се говори и информира, сексът и интимното здраве вече не са тема табу. За ползата от употреба на презервативи могат да бъдат открити достатъчно научни материали. Това, което може да навреди на интимното здраве обаче е незаинтересоваността към другия и невниманието.

Искрата на страстта между двама познати или непознати души може да припламне за секунди. В тези моменти е важно да запазим трезвото мислене и да предпазим не само себе си, но и отсрещния. Употребата на кондом предотвратява развитието на папиломни вируси като херпес, гъбични инфекции и предаване на ХИВ. Всички изброени водят не само до здравословни проблеми, но има възможност да застрашат живота. По тази причина изборът на контрацептиви от категория “най-добри презервативи” трябва да бъде задължителен. Голямо разнообразие от такива е налично в следния каталог www.makeup.bg/categorys/781895/.

Най-добри презервативи на пазара

Един от безспорните лидери в производството на контрацептиви е брандът Durex. Той печели своите потребители със сигурност, качествени материали и богатство от модели, които дават възможност на всеки да избере и да не жертва удоволствието за сметка на протекцията или обратно. Сред най-предпочитаните Durex видове са:

• Durex Classic. Стандартният модел на марката със сигурност влиза в графа “най-добри презервативи”. Неговите стандартна дължина и дебелина дават необходимите сигурност и комфорт, а анатомичната форма и допълнението от лубрикант ги правят предпочитани.

• Durex Pleasuremax. Този вид презервативи е импрегниран с лубрикант, а самият латекс е разработен с ивици и издатини за засилване на сетивните усещания.

• Durex Intense Orgasmic съчетават пунктирана и оребрена повърхност и изтръпващо и охлаждащо усещане за максимално удоволствие и засилване на оргазма.

• Durex Real Feel са проектирани от специален материал, имитиращ допира на кожата за още по-голяма интимност между партньорите, без риск от предаване на венерически болести. Нямат съдържание на латекс за тези с алергични проявления към него.

• Durex Arouser са още един вид от списъка “най-добри презервативи” с оребрена повърхност, като се отличават с нестандартно разположение на ивиците и стимулиране на всяка една зона.

Кондом в дългогодишна връзка - да или не

Това, което препоръчват специалистите е употреба на презервативи при моногамните партньори, които са заедно от дълго време. Нежелани инфекции в интимната зона могат да бъдат получени, вследствие на стрес, прием на различни медикаменти или употреба на определени видове интимна козметика. Редовното използване на кондом е препоръчително за предотвратяване на т. нар. йо-йо ефект на препредаване.

За да се поддържа желанието, могат да се редуват различни видове от категория “най-добри презервативи”, в която влизат още Durex Invisible, Durex Performa с повече лубрикант или други популярни марки в богатия каталог на MAKEUP. Такъв е брандът Unimil и линията Skyn с бестселъри Skyn Feel Everything Intense Feel, Skyn 5 Senses и Skyn Excitation.

Заложете на изпробван и предпочитан вид или се докоснете до нови усещания и разнообразете рутината с нещо различно. Поддържайте страстта помежду си, докато се чувствате защитени.