Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин за пленарната сесия на ЕП - 16-19 октомври 2023 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Европейски съюз | преди 6 месеца | 374

Европейският парламент

Евродепутатите обсъждат ужасяващите терористични атаки на Хамас срещу Израел

В сряда евродепутатите ще обсъдят със Съвета и Комисията терористичните атаки на Хамас срещу Израел. В четвъртък ще бъде гласувана резолюция.

Дългосрочно решение за финансова подкрепа на Украйна

Парламентът ще обсъди и гласува механизъм на стойност 50 милиарда евро в подкрепа на възстановяването и модернизацията на Украйна от 2024 г. до 2027 г.

Лауреатът на наградата „Сахаров“ за 2023 г. ще бъде обявен

В четвъртък председателят на Европейския парламент Роберта Мецола ще обяви носителя на тазгодишната награда „Сахаров“ за свобода на мисълта в пленарната зала.

Приоритети на Парламента за заседанието на Европейския съвет на 26—27 октомври

В дебат със Съвета и Комисията в сряда сутринта евродепутатите ще представят своите искания и очаквания преди срещата на върха на ЕС на 26—27 октомври.

Парламентът ще направи оценка на ефективността на санкциите на ЕС срещу Русия

Евродепутатите ще обсъдят с Комисията и Съвета дали санкциите на ЕС срещу Русия работят и как да се предотврати заобикалянето им.

Борба с разпространението на незаконно съдържание и дезинформация онлайн

В сряда евродепутатите ще обсъдят със Съвета и Комисията борбата с разпространението в социалните мрежи на съдържание свързано с насилие, тероризъм и дезинформация.

Бюджет на ЕС за 2024 г.: Евродепутатите ще приемат позицията си преди преговорите със Съвета

Парламентът ще гласува в сряда бюджет, който е подходящ за справяне с последиците от войната в Украйна и оказва подкрепа на МСП, младежта и научните изследвания.

Арменският министър-председател Никол Пашинян ще говори пред евродепутатите

Във вторник от 12.30 ч. (българско време) арменският премиер Никол Пашинян ще изнесе реч в Европейския парламент в Страсбург.

Сърбия и Косово трябва да подновят диалога

В четвъртък евродепутатите ще гласуват резолюция за ситуацията в Северно Косово след смъртоносните събития от 24 септември.

Евродепутатите са загрижени по повод политическата и институционална криза в Черна гора

В дебат във вторник и гласуване в сряда евродепутатите се очаква да призоват за сформиране на проевропейско правителство възможно най-скоро.

Цифрови визи за повишаване сигурността на Шенгенското пространство

Във вторник евродепутатите ще обсъдят нов закон за цифровизиране на шенгенските визи, който ще ги направи по-сигурни и достъпни. Гласуването е насрочено за сряда.