Сливен. Новини от източника. Последни новини

Разработките на машинно обучение на десктопа стават възможни с графични карти AMD Radeon 7900 и ROCm 5.7

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди 6 месеца | 421

AMD logo

16 октомври 2023 г. - AMD продължава да прави изкуствения интелект по-достъпен за разработчици и изследователи. AMD наскоро пусна ROCm 5.7, най-новата версия на своята отворена софтуерна екосистема за ускорено изчисление. Днес компанията обяви разширена поддръжка за машинно обучение (ML) на PyTorch на базирани на AMD RDNA 3 графични решения с ROCm 5.7.

Потребителите, работещи с ML модели и алгоритми в PyTorch, вече могат да използват AMD ROCm 5.7 на Ubuntu Linux, за да се възползват от паралелната изчислителна мощност на графичните процесори AMD Radeon RX 7900 XTX и Radeon PRO W7900, които предлагат 192 специализирани AI ускорителя за до 2 пъти по-висока AI производителност на изчислителен модул в сравнение с предишното поколение.

Активирането на ML на работния плот предоставя локален, частен и ценово ефективен начин за поддръжка на обучение по ML, без да се разчита изключително на облачно базирани решения.

За да научите повече за поддръжката на AMD ROCm 5.7 за графични процесори с AMD RDNA 3 архитектура, вижте блога на AMD тук.