Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обзавеждане за геймъри - столът е най-важен

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 6 месеца | 324

pixabay.com

Компютрите, мониторите и периферията са задължителни, но не и достатъчни на геймърите, за да се наслаждават максимално на своята страст. Ако и вие обичате да играете видеоигри, значи знаете колко важно е да имате удобна и функционална стая, която да отговаря на вашите нужди и предпочитания. Подходящото обзавеждане допринася за комфорта и увереността във всяка игра. Ето няколко съвета как да създадете перфектното пространство за вашето хоби.

Геймърски столове - как да изберем?

Геймърският стол е ключов елемент от обзавеждането. Това са специални столове с анатомични извивки, които осигуряват комфорт, поддръжка и релаксация на тялото, докато играете часове наред. Някои модели предлагат потапящо изживяване, защото се предлагат с вградено осветление и високоговорители. Други пък залагат изцяло на удобство с допълнителни възглавници в зоната на кръста, мека подплата на подлакътниците и облегалки за стъпалата. Срещат се и геймърски столове с премиум функции, като масажни и подгряващи системи.

Най-важният фактор е ергономичен дизайн, тоест възможността столът да се адаптира към формата на вашето тяло и да подпомага правилната поза на гръбначния стълб, шията и ръцете. Това ви спестява болки, схващания и напрежение в мускулите и ставите, въпреки дългото стоене пред екрана. Друг фактор е регулацията на височината, наклона, облегалката и подлакътниците. Колкото повече опции, толкова по-добре. Така ще персонализирате стола според вашата височина, тегло и предпочитания.

Не на последно място, обърнете внимание на материалите. По правило в този сегмент се използват леки и издръжливи материали, например мемори пяна за седалищната област и облегалката за глава. Един от най-предпочитаните варианти е стол с метален корпус и текстилна или кожена тапицерия, която не запарва тялото. Дизайнът на някои модели включва мрежеста вложка на гърба за проветрение, докато други залагат на аеродинамичен стил, вдъхновен от състезателните автомобили. Разбира се, изборът на цветове е индивидуален за всеки. Често се комбинират тъмни и ярки цветове за контраст, като черно с червено, оранжево и жълто.

Завеси и осветление - перфектна симбиоза

Завесите са друг елемент, който влияе на атмосферата в геймърската стая или хола, където гледате любимите си сериали. За предпочитане е да изберете плътни завеси, които спират слънчевата светлина и засилват преживяването ви. Безспорно предимство тук имат плътните материи, като естествен памук и лен, както и синтетичните алтернативи с лесна поддръжка и здравина. Друг съвет е да изберете завеси в тъмни или неутрални цветове, които да не отразяват светлината от монитора или телевизора. Така ще избегнете отблясъци и сенки от предметите в стаята, които могат да нарушат вашето внимание и концентрация.

Колкото до осветлението - тук може да проявите цялата си креативност и стил. Имаме само една препоръка - колкото по-голямата е стаята, толкова по-ярко е осветлението. Не искате нито тъмни игли и мрак в хола, нито заслепяващи светлини в геймърската стая. На големи пространства подхожда централно осветление, като плафон с LED крушки, което да разпръсква светлината равномерно, докато за малките може да е достатъчен и лампион.

Също така, ако предпочитате динамични състезателни и бойни игри, по-яркото осветление ще ви е по-полезно, защото изостря вниманието ви. Проглушената светлина пък е по-подходяща за дълги стратегически игри, защото ще ви помогне да се вглъбите изцяло в играта. Разбира се, можете да добавите и настолни лампи, подови светлинни ефекти или LED ленти, които да акцентират определени зони или да създават интересен ефект. С допълнително осветление несъмнено ще увеличите ефекта от преживяването. Например, червена светлина за бойни игри, зелена - за игри с елементи на природа и магия и т.н.

Всеки геймър има своите предпочитания и се опитва да създаде перфектна и уникална среда за хобито си. При обзавеждането няма правилни или грешни решения, стига да избирате качествени продукти, които ще ви служат вярно и ще ви карат да се чувствате добре. Сега остава само да покажете на какво сте способни зад екрана.