Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ефективно лечение на анемични симптоми с кислород

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 6 месеца | 411

Ефективно лечение на анемични симптоми с кислород

Много хора, страдащи от анемия, търсят съвременен начин, с който, да се справят с дефицита на червени кръвни телца, които са характерни за това заболяване.

Опиталите лечение с кислород в HBO Medical Support Center - Стара Загора установяват, колко бърза, ефикасна и безболезнена е терапията, която предоставя този модерен начин на третиране на заболявания като тяхното.

Как протича лечението с кислород в барокамера?

Хипрербалната камера, както още е позната барокамерата, е медицинско устройство, което помага за предоставяне на чист кислород на пациента, докато той е подложен на атмосферно налягане, което е по-високо от стандартното.

Благодарение на тази комбинация елементът, който дишаме, достига чрез кръвните връзки по-лесно до засегнатите клетки и тъкани и спомага за по-бързата им регенерация.

Поради високото налягане, което се образува в барокамерата, не се допуска влизането с мобилни устройства, от опасност те да се повредят или счупят. Влизането с бутилки вода е позволено, но при условие, че не са затворени с капачка. Уредът, в който пациентите прекарват приблизително час, е снабден с телевизор, който има специално покритие предпазващо го от повреда. Много от лекуващите се с кислород, включително хора с анемия, се възползват от това време да четат книга или списание.

Терапията протича безболезнено, като някои пациенти я намират за отпускаща, а други се онасят и заспиват, докато чакат да приключи.

Какво е анемия?

Страдащите от анемия имат малко количество еритроцити (червени кръвни телца) или хемоглобин в кръвта си.

Хемоглобинът спомага за пренасянето на кислорода, който се е събрал в белите дробове, да се разпространи по кръвоносните пътища до всички части на тялото. При недостиг на елемента, който вдишваме, клетките не могат да функционират нормално, което води със себе си симптомите на анемията.

Клиничната пътека на това заболяване включва най-често задух, бледа кожа, главоболие, умора, сърдечни аритмии и слаба концентрация. Някои от тези симптоми могат лесно да бъдат объркани с други заболявания, поради което се препоръчва консултация с лекар, за да бъде диагностицирано.

Диагностицирането на анемията се извършва чрез тест, наречен пълна кръвна картина (ПКК). С негова помощ може да се установи количеството еритроцити и хемоглобин, които тялото произвежда.

Как лечението с кислород в барокамера помага при симптомите на анемия

Благодарение на терапията с кислород в барокамера тялото се насища с жизнено важния елемент под чиста форма, а високото атмосферно налягане, което се образува в устройството, спомага за по-бързото му разпространение до всички клетки на тялото по кръвоносните съдове.

Лечението с кислород помага на пациентите с анемия, които имат по-малко количество хемоглобин в тялото, да се сдобият с повече от елемента, който да подхрани жизненоважните им органи, за да функционират нормално.

По този начин страдащите от това заболяване могат да се преборят със симптомите като умора, задух и сърцебиене, без използването на медикаменти. Това ще спомогне и да бъдат избегнати на съпътстващи заболявания, които могат да бъдат причинени от анемията като инфаркт или мозъчен инсулт. Те могат да бъдат причинени от недостига на кислород, от който сърцето и мозъка имат нужда.

За какво друго помага лечението с кислород в барокамера?

Освен за третиране на симптомите на анемия, хипербалната камера помага за лечението на много други заболявания, като дава удивителни резултати още с първите сесии.

Това лечение с кислород се използва от страдащите от диабетно стъпало, за да ги предпази от ампутация на крайника. Високото налягане в комбинация с чистия елемент помага за отпушването на кръвоносните съдове, което подобрява кръвообращението към краката. Също така лечението с кислород третира засегнатите тъкани в крайника, като по този начин се осигурява тяхната по-бърза регенерация и зарастване на образувалите се рани по стъпалото.

Друго, за което много хора използват лечението с кислород са спортните травми. Все повече атлети, претърпели разкъсване на мускул по време на тренировка или състезание, се доверяват на тази терапия за своето по-бързо възстановяване. Барокамерата спомага за по-бързото възстановяване на тези травми, благодарение на лечението с чист кислород и силното налягане в нея. Тази комбинация спомага на елемента, който дишаме, да достигне по-бързо до засегнатите тъкани на мускулите, като ги дезинфекцира и помага за по-бързата им регенерация.

Редица изследвания показват, че една от основните причини за развитие на аутизъм е невровъзпаление на мозъка. Лечението с кислород под високо налягане спомага за третирането на засегнатите тъкани на мозъка. Това спомага за преборване на възпалението, като след няколко сесии на дете с аутизъм в барокамерата може да бъде наблюдавано подобрена комуникация и намаление в поведенческия им проблем.