Сливен. Новини от източника. Последни новини

Творческо обединение „Дарования“ отчете лек ръст на деца, желаещи да участват в кръжочните му дейности през новия сезон

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Общество | преди 6 месеца | 368

Творческо обединение „Дарования“ отчете лек ръст на деца, желаещи да участват в кръжочните му дейности през новия сезон

Започна новият сезон за Творческо обединение „Дарования“ при Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“ – Котел. В него тази година са записани 17 деца. Това бележи лек ръст на желаещите да участват в кръжочните дейности на двете културни институции, в сравнение с предходния сезон, отчете секретарят на местното читалище – Мария Райчева.

По думи на Райчева, децата не са си губили времето и с ентусиазъм са се включили в проявите, свързани с отбелязването на празника на град Котел.

Първата инициатива, в която децата са показали сръчни умения е била при изработването на 155 картички и венци на тема „Есенни мотиви“. По традиция картичките са били представени под формата на изложба, след което авторите им са ги връчели на потребителите на услугата „Домашен социален патронаж“ и „Дневен център за стари хора“.

Следващото събитие, с участието на деца от обединението е било навечерието на 1 ноември, където шест от тях са си партнирали с 10 члена от местния клуб на инвалида. Мероприятието е било посветено на родния град и будителите, родени в него и е преминало под мотото „Мой роден Котел“. Програмата му е включвала рецитал на стихове, предимно на котленски поети и песни от репертоарите на Иван Кремов, Женя Казакова и Дафинка Дамянова.

Община Котел

Снимки