Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD обяви новата графична карта за работни станции AMD Radeon™ PRO W7700

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди 5 месеца | 381

Основни параметри

— Графичното решение за професионалисти идва на цена под 1000 USD и ще работи с новите издания на приложенията за създаване на съдържание, CAD и AI

Санта Клара, Калифорния, САЩ – 13 ноември 2023 г. – AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви AMD Radeon™ PRO W7700, най-мощната професионална графична карта за работни станции на цена под $1000, предлагаща идеална комбинация от надеждност, стабилност и изключителна цена/производителност за създаване на съдържание, CAD и AI приложения.

Новата графична карта за работни станции е проектирана да отговори на развиващите се изисквания на професионалните работни задачи, включително все по-сложни компютърно генерирани дизайни, непрекъснат растеж в разработването на визуални ефекти и анимации, глобален скок в строителството и експлозивен растеж на модерни AI приложения . Графичната карта AMD Radeon PRO W7700 отприщва креативността на професионалистите чрез изключителна производителност, зашеметяваща визуализация и възможности, готови за бъдещето.

Освобождава иновациите и креативността

Графичната карта за работни станции AMD Radeon PRO W7700 е идеална за нарастващите изисквания на творческите индустрии, включително мултимедия и развлечения, дизайн и производство, архитектура, инженерство и строителство. 16GB високоскоростна VRAM позволява на 3D художници и видео редактори да работят с модели и текстури с по-висока резолюция и да обработват сложни ефекти. Тя също така позволява обмен на данни между приложенията, което позволява на потребителите да изпълняват много задачи между редактиране, композиране и ретуширане, за да спазят крайните срокове на проекта.

Освен това, с водещата в индустрията поддръжка за DisplayPort™ 2.1, видео редакторите ще се възползват от по-богати цветови пространства и възможността да използват най-високите резолюции на дисплея, налични днес. Новата графична карта също така поддържа най-новите кодеци с AV1 кодиране/декодиране и подобрени с изкуствен интелект възможности за видео кодиране, което рационализира и ускорява видео продукциите.

В подкрепа на следващото поколение приложения за CAD и проектиране

Изградена с високопроизводителната, енергоефективна AMD RDNA™ 3 архитектура, графичната карта за работна станция Radeon PRO W7700 предлага до 1,7 пъти по-добро съотношение цена/производителност от конкурентните предложения.

Новата графична карта също така осигурява до 52% по-висока производителност в SOLIDWORKS®, до 24% по-висока производителност в Creo® и до 37% по-висока производителност в CATIA™ в сравнение с конкурентните решения, давайки възможност на архитектите да представят своите визии за хотели, офиси сгради и други структури да оживеят, като им позволяват да създават фотореалистични визуализации. Технологиите DisplayPort™ 2.1 и AMD Radiance Display™ Engine също предлагат зашеметяващи разделителни способности и жизнена дълбочина на цветовете за гледане на проекти на до четири дисплея.

AI ускорение

Графичната карта за работна станция Radeon PRO W7700 позволява на професионалистите да създават и изпълняват AI приложения направо от своите настолни компютри. Снабдена с хардуерно базирани AI ускорители, графичната карта е проектирана да ускорява AI задачите в най-новите приложения, включително DaVinci Resolve, Adobe Premiere, Topaz Labs Video AI и много други.

Цени и наличности

Графичната карта за работни станции AMD Radeon PRO W7700 се очаква да бъде налична от 13 ноември 2023 г. от водещите търговски вериги. Наличността на продукта в OEM работни станции и SI системи се очаква да започне през ноември 2023 г. Графичната карта за работна станция AMD Radeon PRO W7700 ще се предлага на препоръчителна крайна цена (за САЩ) от $999 щатски долара.