Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин за пленарната сесия - 20-23 ноември 2023 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Европейски съюз | преди 5 месеца | 348

Европейският парламент

Дебат „Това е Европа“ с българския премиер акад. Николай Денков

Българският министър-председател ще се обърне към евродепутатите в сряда от 11.30 ч. българско време, за да очертае вижданията си за предизвикателствата, пред които е изправена Европа.

Парламентът ще гласува нови правила на ЕС за опаковките и отпадъците от опаковки

ЕП ще обсъди във вторник и ще гласува в сряда позицията си за преговори със Съвета на ЕС относно нови правила за намаляване, повторно използване и рециклиране на опаковките в ЕС.

Нови правила на ЕС, които да направят ремонтите на устройства по-лесни и по-удобни

Парламентът ще приеме своята преговорна позиция по нови правила, насърчаващи правото на поправка и по-устойчиво потребление на потребителски стоки.

Пестициди: Евродепутатите ще гласуват за намаляване на употребата и риска от продукти за растителна защита

Парламентът ще приеме преговорната си позиция относно мерки за намаляване на употребата и риска от продукти за растителна защита до 2030 г.

Европейски избори: Евродепутатите ще гласуват по предложения за системата за водещи кандидати

Предложенията за изборите през 2024 г. включват механизъм за избор на председател на ЕК, както и начини за увеличаване на избирателната активност и укрепване на демократичните процеси.

Бъдещето на ЕС: Евродепутатите ще гласуват по проектопредложения за реформа на Договора на ЕС

В сряда евродепутатите ще представят проекти за промени в основните правила на ЕС, вследствие на Конференцията за бъдещето на Европа и в отговор на безпрецедентните предизвикателства.

Регионалните и глобалните последици от войната в Газа

В сряда сутринта евродепутатите ще обсъдят хуманитарната ситуация в Газа, необходимостта от освобождаване на заложниците и от незабавно хуманитарно примирие, водещо до прекратяване на огъня.

Евродепутатите ще обсъдят доставката на обещаните боеприпаси за Украйна

Във вторник следобед евродепутатите ще отправят питания към Комисията относно ангажимента на ЕС да предостави един милион артилерийски снаряда на Украйна.

Ценностите на ЕС в Унгария: Евродепутатите ще направят преглед на последните събития

Във вторник евродепутатите ще оценят продължаващите заплахи за върховенството на закона, независимостта на съдебната власт и фондовете на ЕС в Унгария.

Евродепутатите ще гласуват за нови мерки за намаляване на замърсяването на въздуха от камиони и автобуси

Очаква се Парламентът да приеме позицията си преди преговорите с правителствата на ЕС относно нови стандарти на ЕС за емисиите на CO2 от нови автобуси, камиони и ремаркета.

Ден за елиминиране на насилието срещу жените: Членовете на ЕП обсъждат последните развития

ЕП ще настоява за напредък в преговорите за правилата на ЕС за елиминиране на насилието, основано на пола, и ще настояват за включването на определение за изнасилване, основано на съгласие.

Евродепутатите искат да подобрят условията на труд за хората на изкуството и културните дейци

Очаква се ЕП да приеме законодателен доклад, в който се призовава за мерки за подобряване на социалните и професионалните условия за работещите в секторите на културата и творчеството.