Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европейският парламент - Теми от седмицата

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Европейски съюз | преди 5 месеца | 347

Европейският парламент

Критични суровини: споразумение за осигуряване на доставките и суверенитета на ЕС. Депутатите и испанското председателство на Съвета се споразумяха в понеделник относно планове за увеличаване на доставките на стратегически суровини.

Основните права в ЕС през 2022-2023 г. остават под заплаха, казват евродепутатите. Последният доклад за оценка на основните права в ЕС предлага набор от препоръки за това как да се справят с множество проблеми в държавите-членки.

Евродепутатите призовават Съвета да определи омразната реч и престъпленията от омраза като престъпления съгласно законите на ЕС. В понеделник комисията по граждански свободи одобри проектодоклада, изискващ напредък по добавянето на омразната реч и престъпленията от омраза към списъка на престъпленията на ЕС.

Сексуално насилие над деца онлайн: ефективни мерки, без масово наблюдение. Във вторник комисията по граждански свободи прие своята позиция относно новите мерки за защита на децата онлайн чрез предотвратяване и спиране на сексуалното малтретиране на деца.

Подготвени за цел 55: Сделка за насърчаване на намаляването на емисиите на метан в енергийния сектор. Новият закон, договорен с държавите членки, ще позволи на ЕС да намали емисиите на метан от енергийния сектор, за да постигне целите на ЕС в областта на климата и да подобри качеството на въздуха.