Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й Сливен

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Култура | преди 5 месеца | 358

Изложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й Сливен

Изложба "Абстракт и енергия" на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита днес в сливенската галерия "Седем", каза за БТА собственичката на галерията Дора Куршумова.

Произведенията на Иванова представляват резултат от смесване на медии, светещи в тъмното ефекти, скрити цветове, променящи цвета метални прахове и текстури, всичко това в персонализирани платна и дъски. Тя използва изкуството като терапия, изобразява дълбоки образи, които насърчават ума да достигне по-високо ниво на осъзнаване, каза Куршумова. Картините на Иванова често включват неутрални тонове със скрити терциарни цветове в комбинация с лечебни кристали, естествени камъни и минерали, метални прахове, плътна текстура и други земни материали, добави галеристката. Всяко произведение е отворено за индивидуална интерпретация и създадено с намерението да насърчи вътрешното чувство за благополучие.

Родена в България през 1980 г., Виолета Иванова се мести със семейството си в Чикаго, Илинойс през 2004 г. Нейните картини са били излагани в различни изложби и събития в Седона, Кейв Крийк, Скотсдейл и Финикс, щата Аризона.

Източник: БТА Сливен

Велина Василева

Снимки: Велина Василева, БТА

Снимки