Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD прави разработките на AI решения по-достъпни

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди 5 месеца | 339

AMD logo

- Компанията добави поддръжка на Radeon RX 7900 XT графични карти в екосистемата AMD ROCm 5.7 -

23 ноември 2023 г. - AMD продължава своите усилия да направи AI по-достъпен за разработчици и изследователи. Компанията добави поддръжка за графичните процесори Radeon RX 7900 XT към отворената софтуерна екосистема AMD ROCm 5.7.

След неотдавнашното разширяване на поддръжката на ROCm към други графични процесори, базирани на архитектура AMD RDNA 3 – AMD Radeon RX 7900 XTX и Radeon PRO W7900 – разработчиците, работещи с модели и алгоритми за машинно обучение (ML) в PyTorch, вече могат да използват графичните процесори Radeon RX 7900 XT с ROCm 5.7 на Ubuntu Linux.

Radeon RX 7900 XT предлага 20GB високоскоростна GPU памет и 168 AI ускорители в по-компактен форм-фактор с по-ниски изисквания за захранване от Radeon RX 7900 XTX и е най-достъпният графичен процесор, базиран на AMD RDNA 3 архитектура, за ускоряване на процесите на ML разработки с PyTorch.

Активирането на машинно обучение на десктопа предоставя на потребителите локален, частен и достъпен начин за поддръжка на ML обучение, без да разчитат изключително на облачно базирани решения.

За да научите повече за поддръжката на AMD ROCm 5.7 за графичните процесори с архитектура AMD RDNA 3, вижте блога на AMD тук.