Сливен. Новини от източника. Последни новини

Коледно градче в Твърдица

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Общество | преди 4 месеца | 321

Коледно градче в Твърдица

За първа година коледно градче в Твърдица посрещна първите си гости. Под звуците на коледни песни кмета на Община Твърдица г-жа Мария Гвоздейкова – Златева откри коледното градче на 16.12.23 г. /събота/, приветствайки присъстващите на събитието въпреки лошото време с добре дошли „На прага на Коледа сме, на времето за топлина, уют и доброта. Днес поставяме началото на нашата нова традиция, откриваме това малко коледно градче….обединени в името на една обща благородна кауза, средствата, които ще съберем ще се използват за закупуване на медицинска апаратура за нуждите на гражданите на Община Твърдица.“

За доброто настроение се погрижиха самодейците от средношколски танцов състав при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914“ с прекрасно изпълнен шопски танц.

В уюта на новопостроените дървени къщички започна и благотворителния коледен базар. Бяха изложени красиви коледни изделия изработени от сръчните ръце на децата и ръководителите от детските градини в гр. Твърдица и кв. Козарево, Дома за мъже с умствена изостаналост, на търговците с ръчно направени сувенири, вкусни сладкиши, ароматни кестени, греяно вино и топъл шоколад.

Към тях ще се присъединят на 24 декември /неделя/ коледарски групи от народните читалища на Община Твърдица, СУ „Неофит Рилски“ и търговци.

Община Твърдица

Снимки